Καλογερικό Λιμένα

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δήμου Θάσου, στο κτήριο του Καλογερικού στον Λιμένα.

Η Εταιρεία «Πόλις Πολιτισμού» παρουσιάζει τη Θεατρική - μουσική παράσταση «τα κατά Μάρκον» την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Καλογερικό του Λιμένα.

O  διαγωνισμός φωτογραφίας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. με τίτλο Θάσος, φως και χρώματα», περνά στην ιστορία. Πρόκειται για τον 1ο  Διαγωνισμό  Φωτογραφίας με τη συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου, για τον οποίο ήδη σχεδιάζεται η αναπτυξιακή του συνέχεια και προώθηση του για την επόμενη χρονιά

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ο Θάσιος ιστορικός Θανάσης Διαλεκτόπουλος πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο με την ιστορία του να ξεκινά από το δεύτερο μισό του 19ουαιώνα. 

Έναν απολαυστικό Σταμάτη Κραουνάκη είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου στο Καλογερικό του Λιμένα στη Θάσο. Ο πολυτάλαντος,  μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και συγγραφέας βρέθηκε στο νησί ως επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελληνικού πολιτισμού