Συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης  διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

 

Ειδικότερα, συνελήφθη χθες (16-5-2016) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράν.

 

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Αναλυτικότερα, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 28χρονο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα που οδηγούσε, με το οποίο μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

 

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε θαμνώδη περιοχή, πλην όμως οι αστυνομικοί μαζί με τους αξιωματούχους του FRONTEX και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

 

Σημειώνεται ότι κατά την προσπάθεια διαφυγής του ο 28χρονος τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς επίσης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.  

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.