Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από πλήθος μηχανικών μετά από διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΑΜ, με θέμα  ‘’Εξελίξεις - συνέχεια κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό και την επιβίωση του κλάδου’’, προσήλθε χθες Πέμπτη και ώρα 19:30, σε  χώρο  εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, όπου επρόκειτο να ομιλήσει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Χρήστος Σπίρτζης και θέμα ‘’Διαφθορά-Διαπλοκή και ΜΜΕ’’, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί με σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ», κατά του μόλις  ψηφισθέντος από την Κυβερνητική πλειοψηφία ασφαλιστικού και  φορολογικού πλαισίου που είναι καταστροφικό για τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για την οικονομία και την κοινωνία.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό όμως θεωρούμε ότι προηγουμένως ο Υπουργός ακύρωσε, προγραμματισθείσα με δική του πρωτοβουλία, επίσκεψη στο ΤΕΕ-ΑΜ, όπου τον ανέμενε από ώρα 18:30 διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής με παρουσία 30 τουλάχιστον  μηχανικών από όλα τα όργανα του ΤΕΕ-ΑΜ, μετά από αλλαγή της ώρας της προγραμματισμένης συνεδρίασής της προκειμένου να συνδυαστεί με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργού μετά από το αίτημά του, γεγονός που αποτέλεσε  πρόκληση και δημιούργησε οργή ως πράξη ασυνέπειας για μια  ακόμη φορά απέναντι στους μηχανικούς.

 

Δηλώθηκε κατά την διαμαρτυρία και προς τον Υπουργό, ότι ο κόσμος των μηχανικών είναι πλέον οργισμένος, μετά την απόγνωση και την απογοήτευση για την κατάσταση στην οποία τον έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές, τις οποίες και η σημερινή κυβέρνηση κορυφώνει και επεκτείνει, επιχαίροντας μάλιστα για τις επιτυχίες της,  και ότι οι μηχανικοί που αισθάνονται προδομένοι θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα με πολλές μορφές για την επιβίωση του κλάδου τους και για την ακύρωση στην πράξη του άδικου και καταστροφικού ασφαλιστικού και φορολογικού πλαισίου.

 

Υπενθυμίστηκε στον Υπουργό, η απόφαση του Δεκεμβρίου του 2014 της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, όπου με δική του εισήγηση ως τότε Προέδρου του ΤΕΕ, καθορίστηκε και το τρέχον διεκδικητικό πλαίσιο για το ασφαλιστικό των μηχανικών και για το ΤΣΜΕΔΕ, πλαίσιο το οποίο έχει πλήρως ανατραπεί  από την πολιτική της Κυβέρνησης την οποία υπηρετεί ως κορυφαίος Υπουργός της.

 

Μετά τις δηλώσεις και την έκφραση της διαμαρτυρίας η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΑΜ αποχώρησε ειρηνικά από τον χώρο της εκδήλωσης.

 

Αναρωτιόμαστε που πήγαν αλήθεια οι αγώνες και οι διεκδικήσεις, όλων των προηγούμενων ετών, όταν παλεύαμε για τα δίκαια αιτήματα των μηχανικών; Όλοι οι βουλευτές μηχανικοί βρίσκονται πλέον ενώπιων των προσωπικών τους ευθυνών απέναντι στο σύνολο των δοκιμαζόμενων συναδέλφων τους.

 

Οι μηχανικοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ την εξαπάτηση αλλά και την καταστροφή που υφίστανται ατομικά και ως κλάδος κατά την διάρκεια της συνεχιζόμενης μνημονιακής  λαίλαπας, στην οποία συμβάλουν με την υπογραφή τους και συνάδελφοι μας, βρισκόμενοι στα κυβερνητικά και βουλευτικά έδρανα, οι οποίοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει τους σκληρούς αγώνες που έχουμε δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Θα συνεχίσουμε πιστοί τους αγώνες μας, πιο δυναμικά για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και του δοκιμαζόμενου κλάδου μας.

 

Οι παραγωγικές δυνάμεις δεν θα τα παρατήσουν και υπάρχει πολύς  ακόμη δρόμος αγώνων μπροστά μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ