Στις αλλεπάλληλες διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ήρθε να προστεθεί μία ακόμη, δίνοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στην Οικογένεια του Ωδείου.

 

 

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανωλούδης – αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή μας Φώτη Κουτσοθόδωρου – απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας που διεξήχθη στις 8 Μαΐου στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του 2ου Arpege Guitar Festival. Έπαθλο του νικητή ήταν μία χειροποίητη κιθάρα κατασκευής Βασίλη Βασιλειάδη (αξίας 3.500 €).

 

Το Arpege Guitar Festival, που ξεκίνησε το 2015, ήταν μια συνδιοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Κοζάνης. Διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Μαΐου στους χώρους του Δημοτικού Ωδείου και του Λαογραφικού Μουσείου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια, συναυλίες, εκθέσεις και ο διαγωνισμός κιθάρας, στοχεύοντας στην ανοδική πορεία της κλασικής κιθάρας, στην ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και στη μετάδοση γνώσης και εμπειρίας από τους καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν.

 

Στα ρεσιτάλ κιθάρας και μουσικής δωματίου εμφανίστηκαν σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι κιθαρίστες, όπως οι Κ. Κοτσιώλης, C. Perera, Θ. Μήτσαλας, Μ. Κονταξάκης, Γ. Νούσης και Μ. Τουμανίδης, οι οποίοι δίδαξαν παράλληλα και στα σεμινάρια.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας, στους γονείς και τον καθηγητή του, για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος του Δήμου Καβάλας. Ευχόμαστε στον Φίλιππο ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό του θα προσφέρει ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – και όχι μόνον.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

         Χαράλαμπος Κουφατζής                            Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος