Ο Κύκλοτρον στο XTERRA*

 

Η θερμοκρασία το Σάββατο άγγιζε τους 19 βαθμούς Κελσίου και ορισμένα σύννεφα έκαναν  που και που την εμφάνισή τους στον Αττικό ουρανό, διευκολύνοντας το έργο των αθλητών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας αριθμούς ρεκόρ για τη διοργάνωση, η οποία μετά από τρία χρόνια διεξαγωγής της στη λίμνη Πλαστήρα «μετακόμισε» στην ακτή της Βουλιαγμένης  όπου  πραγματοποιήθηκε το triathlon XTERRA Greece 2016

 

Αθλητές από 23 χώρες του κόσμου και 25 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου. Στην γραμμή εκκίνισης βρέθηκε και η αθλήτρια του Κυκλοτρον Θεοδώρα Καρυάτη μόλις 18 ετών  η οποία πήρε μέρος στο sprint distance (750m κολύμπι, 15km ορεινή ποδηλασία, 5km τρέξιμο) και κατάφερε να διεκδικήσει την 1η θέση στην γενική και ηλικιακή κατηγορία γυναικών με χρόνο 1:51:51.5.

 

*Τι είναι το XTERRA Off Road τρίαθλο;

 

Το XTERRA Off Road τρίαθλο συνδυάζει την κολύμβηση με την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο.

Οι διοργανώσεις XTERRA πραγματοποιούνται σε περισσότερες απο 25 χώρες σε όλο τον κόσμο και σε περιοχές με ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά και φυσικό περιβάλλον, προκειμένου να αποτελούν μια ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία που χαρίζει αξέχαστες στιγμές στους συμμετέχοντες.

Ο Ελληνικός αγώνας, μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, δίνει την δυνατότητα σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο, να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα 15.000 δολαρίων και τα slot πρόκρισης για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA στο Maui της Χαβάης στις 23 Οκτωβρίου 2016.

 

 

 

 

 

 

Ο Κύκλοτρον στο  1st METEORA MTB RACE 2016

 

Την Κυριακή 8 Μαΐου διεξήχθη για πρώτη χρονιά ο Ποδηλατικός αγώνας MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την ονομασία “1st Meteora MTB race 2016 ”.

 

Στην εκκίνηση συναντήθηκαν 140 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα για να τρέξουν την γραφική διαδρομή των 32 χιλ με εκκίνηση και τερματισμό το γήπεδο Κατρακίου, Μετεώρων με υψομετρικά που έφταναν τα 1000μ, με κλίσεις και σκαμπανεβάσματα να κυμαίνονται σε πολλά σημεία της διαδρομής, οι αθλητές με σύμμαχο τον καλό και δροσερό καιρό απόλαυσαν την ποικιλία φυσικού τοπίου, σπάνιας ομορφιάς, και τεχνικών σημείων.
 

Στην εκκίνηση βρέθηκαν και οι αθλητές του συλλόγου μας Καρυάτης ΙωακείμΠαπαδόπουλος ΦάνηςΔουλκιάρογλου Κοσμάς και Νικολαΐδης Πρόδρομος όπου τερμάτησαν στην 10η ,17η , 19η και 26η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία open. Επίσης στην 17η  θέση στην κατηγορία ανδρών με δελτίο Ε.Ο.Π τερμάτισε ο Μαϊχώσης Θεόδωρος μέλος του συλλόγου μας

 

 

 

Ο Κύκλοτρον στο διεθνές ποδηλατικό διήμερο θάσου 2016

 

Με επιτυχία διεξήχθη  ο  παλαιότερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα που  πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρόνια με πλήθος συμμετοχών από Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια. Πρόκειται για έναν σκληροτράχηλο αγώνα ορεινής ποδηλασίας συνολικής απόστασης 58 χιλ. Η διαδρομή συνοπτικά, περιλαμβάνει ανάβαση στο λόφο Κορκαριό με 350 μ. ύψος, καθώς και σε δύο βουνά. Στο Τρίκορφο με 825 μ. ύψος που είναι και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής και την Αγ. Κυριακή με 560μ. ύψος. Τα τελευταία 18 χιλ. είναι σχεδόν όλα κατηφορικά με 11 χιλ. περίπου μονοπάτια. Διέρχεται δύο φόρες από την ιστορική πρωτεύουσα του νησιού, το ορεινό παραδοσιακό χωριό Θεολόγο, μάλιστα την πρώτη φορά από το μοναδικό πέτρινο γεφύρι του νησιού, απομεινάρι της Οθωμανικής παρουσίας. Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στις 9 το πρωί από την ακτή του Αγ. Αντωνίου, εκεί βρέθηκε και ο αθλητής του Κύκλοτρον Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος  ο οποίος τερμάτισε στην 1η θέση στην κατηγορία 15-18. 

 

 

 

 

Ο Κύκλοτρον  στο Rodopi Nestos Open Bike Festival

Ένα πλούσιο ποδηλατικό διήμερο έζησαν Ποδηλάτες και κάτοικοι του Νέστου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε , στα πλαίσια του Rodopi Nestos Open Bike Festival .Με σημείο αναφοράς της Σταυρούπολη Ξάνθης αθλητές της κατηγορίας elite , εφήβων και Παίδων , αλλά και αθλητές της open κατηγορίας αγωνίστηκαν το Σάββατο στην Ατομική Χρονομέτρηση σε μια απόσταση 14 χιλιομέτρων με τους Αντώνη Λιάκο καιΦίλιππο Καλαϊτζίδη να τερματίζουν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Β1 .
 Την επόμενη οι αθλητές σε μια πανέμορφη αλλά με υψηλές απαιτήσεις διαδρομή 53 χιλιομέτρων ξεκίνησαν από την γραφική Σταυρούπολη με τους Φίλιππο Καλαϊτζίδη να τερματίζει στην 10η θέση στην κατηγορία Β1 και τον Σιδηρόπουλο Δημήτρη να τερματίζει στην 7η θέση στην κατηγορία Β2.