Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της πρωτοβουλίας πολιτών για την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκαν δράσεις με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και τη λύση του.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

 

«OI ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ!

 

Έτσι αισθάνεται κάποιος που αντικρίζει από κοντά τον καταυλισμό των προσφύγων στο ΕΣΚΙ-ΚΑΠΟΥ, είτε είναι απέναντι τους αλληλέγγυος είτε είναι επιφυλακτικός είτε και τα δυο.

Διακόσιοι Ογδόντα περίπου άνθρωποι πάνω από το ήμισυ παιδιά και έφηβοι ξεριζωμένοι από την εμπόλεμη πατρίδα τους, περνώντας βουνά και θάλασσες με τα λιγοστά υπάρχοντα τους στην πλάτη και τα παιδιά τους στα χέρια βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην χώρα μας και εγκατεστημένοι σε 56 αντίσκηνα στην  ανατολική είσοδο της πόλης στην πλαγιά- φιδότοπο -του όρους Eσκι Kαπού.

Αυτά είναι τα καταστροφικά αποτελέσματα των οξυτάτων ανταγωνισμών μεταξύ των αχόρταγων Ελίτ με σκοπό την επικυριαρχία και την εκμετάλλευση της Συρίας.

Έχουμε πολλά κοινά δεινά με τους Σύριους πρόσφυγες αλλά και με τους απανταχού απόκληρους μετανάστες διότι αυξάνονται τα καταστροφικά αποτελέσματα και στην δική μας καθημερινή ζωή που επιβλήθηκαν ωμά και εκβιαστικά από τις Eλίτ της E.E. στην χώρα μας .

Τα αποτελέσματα όλων αυτών των πολιτικών που βλέπουμε, στην Συρία, στο κόσμο, και τα βιώνουμε στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν τους κοινούς εκεί και εδώ δράστες, αλλά και τα θύματα τους που είναι οι Σύριοι, Εμείς και οι Μετανάστες.

Για αυτόν τον λόγο συμπολίτες μας ο δρόμος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ μεταξύ όλων των θυμάτων πρέπει να είναι το όπλο μας αλλά και οι δύσκολοι ΑΓΩΝΕΣ μας να είναι και αυτοί κοινοί.

Οι αφελείς διαχωρισμοί που μας διαιρούν και μας αποδυναμώνουν, διότι μας φέρνουν ως θύματα το ένα απέναντι στο άλλο, ενισχύουν έτσι μόνο τους δράστες των αδίστακτων ΕΛΙΤ.

Nα μην πέσουμε στην παγίδα τους!

Χρόνια τώρα στους ΑΓΩΝΕΣ το φωνάζουμε, το διεκδικούμε και είναι ακόμα επίκαιρο το αίτημα:

Αφού υπάρχουν οι κενοί χώροι κανένας κάτοικος της χώρας χωρίς αξιοπρεπή στέγαση!

ΕΤΣΙ ΖΗΤΟΥΜΕ:

•             ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ  ΤΟΥ ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ

•             THN ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ  KAI ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΛΟΥ 

•             H KAI ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΩΡΙΣ  ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ

e-mail: [email protected]   Καβάλα  09  Μαΐου 2016

 

Να σημειωθεί ότι η τρίτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11,00 πμ στο Ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ.