Από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου γνωστοποιήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα των Λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας, το οποίο για τις ημέρες που έπονται είναι το εξής; 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

(ώρα 7:00) Εσπερινός και Θ. Λειτουργία. (Εις τους ι. Ναούς Αγίου Παύλου και Αγ. Νικολάου θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίαι, με ώραν ενάρξεως της πρώτης την 5ην πρωϊνήν)

 

(ώρα 19:00) Η Ακολουθία των Παθών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ι. Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(ώρα 9:00) Η Αποκαθήλωσις. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα χοροστατήση εις τον ι. Ναόν Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

 

(ώρα 17:00) Ο Επιτάφιος Θρήνος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Περιφοράς του Επιταφίου εις το Κοιμητήριον της Καβάλας. Ακολούθως θα χοροστατήση εις τον ι. Ναόν Τιμίου Προδρόμου Καβάλας (ώρα 19:00). Η Περιφορά του Επιταφίου εκ του ι. Ναού (έξοδος την 9ην μ.μ.) δια των οδών Ελ. Βενιζέλου, Κόμβου Φαλήρου, Ερ. Σταυρού, Μ. Χρυσοστόμου, Ελ. Βενιζέλου.

 

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ

(ώρα 7:00) Εσπερινός και Θ. Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου.

 

(ώρα 23:00) Η Παννυχίς και μετά την Ανάστασιν η  Θ. Λειτουρ-γία. Η Τελετή της Αναστάσεως εις την Πλατείαν Ελευθερίας της Καβάλας, κατά το Μεσονύκτιον, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου και ακολούθως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Καβάλας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα. Το πρωΐ της Κυριακής θα ψαλή (ώρα 10) εις απάσας τας Ενορίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή του Εσπερινού της Αγάπης (ώρα 11) εις τον ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

Αγίου Γεωργίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης θα ιερουργήση εις την Ενορίαν του εορτάζοντος ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Χρυσουπόλεως.