Το ΕKAB, για τη περίοδο των ημερών του Πάσχα, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου που στηρίζεται στην ανάπτυξη - σε συγκεκριμένα σημεία - τόσο Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής όσο και Ασθενοφόρων, ως εξής:

 

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28-04-2016 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 15:00-23:00

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-04-2016 ΠΡΩΙ – ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 07:00-23:00

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30-04-2016 ΠΡΩΙ ΩΡΕΣ 07:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 03-05-2016 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 07:00-23:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 07-05-2016 ΠΡΩΙ – ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 07:00-23:00

ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΩΜΑ 08-05-2016 ΠΡΩΙ – ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΡΕΣ 07:00-23:00

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας θα καλύψει τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης -  Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας Οδού στα όρια του Νομού Καβάλας, από τον κόμβο του ποταμού Στρυμόνα έως τον κόμβο του ποταμού Νέστου, τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες με ασθενοφόρο από την έδρα του Παραρτήματος (κόμβος Αγίου Σύλλα) αλλά και από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης.

 

Κατά τις ημέρες εξόδου και επιστροφής, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ασθενοφόρο του Παραρτήματος Καβάλας θα επιχειρεί με βάση τον κόμβο Μουσθένης.

 

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ Σερρών θα καλύψει το εθνικό οδικό δίκτυο της ευθύνης του τις ημέρες εξόδου και επιστροφής, με ένα ασθενοφόρο το οποίο θα κινείται στο οδικό άξονα Σερρών - Θεσσαλονίκης.

 

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ Δράμας θα καλύψει το εθνικό οδικό δίκτυο Δράμας τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες με ασθενοφόρο από την έδρα του Τομέα.

 

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ Ροδολίδους θα καλύψει το εθνικό οδικό δίκτυο  Δράμας - Θεσσαλονίκης τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες με ασθενοφόρο από την έδρα του Τομέα.

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και οι Τομείς του, θα καλύψουν το εθνικό οδικό δίκτυο ως εξής:

 

Όσον αφορά τη περιοχή της Αλεξανδρούπολης θα καλύπτεται το οδικό δίκτυο από την Μέστη Αλεξ/πολης έως το τελωνείο των Κήπων και από τις Φέρες έως το Σουφλί, καθώς και η πόλη της Αλεξανδρούπολης.

 

Στην περιοχή του  Διδυμοτείχου θα καλύπτεται το οδικό δίκτυο από την Μάνδρα Σουφλίου έως το Θούριο Διδυμοτείχου καθώς και η πόλη του Διδυμοτείχου.

 

Στην περιοχή της Ορεστιάδας θα καλύπτεται το οδικό δίκτυο από το Θούριο Διδυμοτείχου έως τα χωριά του Τριγώνου καθώς και η πόλη της Ορεστιάδας.

 

Στην περιοχή της Κομοτηνής θα καλύπτεται το οδικό δίκτυο από την Μέστη Αλεξ/πολης έως τα όρια του Νομού Ξάνθης καθώς και η πόλη της Κομοτηνής.

 

Στην περιοχή της Ξάνθης θα καλύπτεται το οδικό δίκτυο από τα όρια του Νομού Ξάνθης και μέχρι το φυσικό όριο του Νέστου.

 

Επιπλέον της δύναμης του ΕΚΑΒ, θα υπάρχουν κάποιες βάρδιες ασθενοφόρου (επί 24ώρου βάσεως) στα Κέντρα Υγείας Σουφλίου, Εχίνου, Σταυρούπολης, Αβδήρων και Σαμοθράκης.

 

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, μαζί με τους Τομείς που ανήκουν σ' αυτό, θα καλύψουν το εθνικό οδικό δίκτυο με ασθενοφόρα ως εξής:

  • Οδικός άξονας Θεσσαλονίκης - Καβάλας  (θέση Προφήτης)
  • Οδικός άξονας Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (θέση Ν. Καλλικράτεια)

Κιλκίς 
Η κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου θα πραγματοποιείται από το ασθενοφόρο του ΚΥ Γουμένισσας με βάση το ΚΥ Πολυκάστρου και από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κιλκίς με βάση το Κιλκίς ως εξής:
 
Πιερία
Σε όλη την περίοδο ο νομός Πιερίας θα καλύπτεται όπως τις καθημερινές ημέρες. Τα ασθενοφόρα θα είναι τοποθετημένα σχεδόν πάνω στον άξονα της ΠΑΘΕ, ένα στο ύψος του Λιτόχωρου και ένα στο ύψος του Αιγινίου. Στην Κατερίνη όλα τα ασθενοφόρα θα είναι τοποθετημένα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό μέσα σε λίγα λεπτά. Το Σάββατο 7 Μαΐου και την Κυριακή 8 Μαΐου το τρίτο ασθενοφόρο της Κατερίνης θα καλύπτει την κενή θέση του Αιγινίου.
     
Έδεσσα 
Η κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου θα πραγματοποιείται με ένα επιπλέον ασθενοφόρο, από ότι συνήθως, ως εξής:
Μ. ΠΕΜΠΤΗ (28-04-2016), κάλυψη πρωινής & απογευματινής βάρδιας,
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ (30-04-2016), κάλυψη απογευματινής βάρδιας,
ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ (01-05-2016), κάλυψη απογευματινής βάρδιας, 
ΤΡΊΤΗ (03-05-2016), κάλυψη απογευματινής βάρδιας.

 

 

Το ΕΚΑΒ προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας, του κράνους αλλά για τη τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ.

 

Παρακαλούμε για την σωστή χρήση του τηλεφωνικού αριθμού «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

 

Όταν καλείτε το «166», θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε τις παρακάτω πληροφορίες:

τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε, την ακριβή διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να μεταβεί το Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι) να αναφερθεί, πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, την ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: μην κλείσετε το τηλέφωνο εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συνομιλία και δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία.

 

Η Διοίκηση και το Προσωπικό του ΕΚΑΒ σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με ασφαλείς μετακινήσεις.