Ανακοίνωση με τίτλο «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ‘ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ’» εξέδωσε το τοπικό ΚΚΕ, στηλιτεύοντας την απόφαση του Υπουργείου να μην δώσει έγκριση για επισκέψεις στελεχών του κόμματος σε σχολεία της πόλης.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει την περιοδεία κλιμακίου στελεχών με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή σε Λύκεια και ΕΠΑΛ της πόλης. Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη στα πλαίσια της ολοήμερης επίσκεψης του βουλευτή στην Καβάλα και σκοπό είχε να έρθει σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς στο διάλλειμα τους, να συζητήσει μαζί τους γύρω από τα προβλήματα της εκπαίδευσης, να προβληθούν οι θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ.

 

Για το λόγο αυτό η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ έγκαιρα (τη Δευτέρα 18/4) απέστειλε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας το σχετικό αίτημα, όπως της ζητήθηκε, αίτημα που την ίδια μέρα διαβιβάστηκε στο Υπουργείο.

 

Έπειτα από συνειδητή και σκόπιμη κωλυσιεργία τη Δευτέρα 18/4 και την Τρίτη 19/4, φτάσαμε το πρωί της Τετάρτης 20/4 και μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Κόμματος και του ίδιου του βουλευτή προσωπικά στις αρμόδιες Διευθύνσεις, στις υπηρεσίες του Υπουργείου ακόμα και στο γραφείο του ίδιου του Υπουργού, η προφορική απάντηση που τελικά δόθηκε ήταν ότι «επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία … αλλά μετά το πέρας του εργασιακού ωραρίου, δηλαδή στο σχόλασμα»!!!

 

Η στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου δεν μας ξαφνιάζει. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι ο λαός μας έχει απέναντί του μια κυβέρνηση αδίστακτη και αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για αυτό το λόγο θέλει να ξεμπερδεύει με τις «ενοχλητικές» φωνές, κυρίως με τη φωνή του ΚΚΕ που με συνέπεια και σταθερότητα αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβέρνησης, το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της.

 

Πρόκειται για πρωτοφανή αντιδημοκρατική κατρακύλα, μνημείο αυταρχισμού που θα ζήλευαν και τα χειρότερα εργασιακά γκέτο! Η στάση της κυβέρνησης καταδεικνύει εκτός των άλλων και το τι εκπαίδευση οραματίζεται και σχεδιάζει: σχολεία ορθάνοιχτα σε επιχειρήσεις, χορηγούς, ΜΚΟ, σε όσους λανσάρουν και προωθούν το «σχολείο της αγοράς» και της επιχειρηματικής λειτουργίας και την ίδια ώρα ερμητικά κλειστά στις δυνάμεις που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, που αντιστρατεύονται την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με όλους τους τρόπους να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα δεν το θέτουμε σε «διαπραγμάτευση», όσο κι αν το Υπουργείο Παιδείας επιμένει να υιοθετεί το ρόλο του «χωροφύλακα»!