Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου με τη διοίκηση του  σωματείου των εργαζομένων της  ΒΦΛ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17/4, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

 

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προτάσεις της εταιρείας για μείωση του μισθολογικού κόστους μέχρι και 40% το οποίο αρνείται να δεχτεί το σωματείο. Οι εργαζόμενοι τόνισαν για ακόμη μία φορά προς οι προτάσεις της εταιρείας είναι προς λάθος κατεύθυνση. Φάνηκε επίσης πως ούτε η σχετική τροπολογία (η οποία θα επικυρωθεί με ΚΥΑ) για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, δεν άλλαξε τη στάση της διοίκησης της εταιρείας.

 

Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι παρακολουθούν στενά το θέμα από την αρχή, υποσχέθηκαν πως θα πιέσουν την διοίκηση της εταιρείας για να δοθεί λύση προς όφελος  των εργαζομένων. Σημείωσαν επίσης πως η εταιρεία θα πρέπει να είναι περισσότερο συνεπής, ειδικά τώρα που θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος τον οποίο οι βουλευτές τόνισαν για μία ακόμα την αδικία ύπαρξης του.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστούμε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και να αντιμετωπιστεί ολιστικά το ζήτημα.

 

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου στο «Κόκκινο Καβάλας», και στον Κώστα Φιλίδη ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, τόνισε πως η εταιρία θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να μην προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, ώστε η κυβέρνηση στη συνέχεια με τη σειρά της να κυρώσει την τροπολογία για τον ΕΦΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτείται για να προχωρήσει το μέτρο.

Επισήμανε πως θα υπάρξει συνάντηση των βουλευτών με τη διοίκηση της εταιρίας, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι οι βουλευτές της Καβάλας δεν έχουν σχέση με την εταιρία αλλά με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της.