Σκληρές αιχμές για την «κομματική ελίτ» της τοπικής ΝΔ αφήνει ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Καβάλας Σάκης Παπουτσής κάνοντας λόγο για «σύστημα που επιχειρεί να ελέγξει τα πάντα». Στη συνέντευξή του στο KavalaNews.GR ρίχνει τα βέλη του και στις δύο συνυποψήφιές του και κυρίως στη Μαρίνα Φιλιππίδου την οποία κατηγορεί για μη αξιοκρατική τοποθέτηση σε έμμισθη θέση ενώ αποδίδει την υποψηφιότητά της σε πρόσωπα του «συστήματος». Ο κ. Παπουτσής αποδίδει τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ τα τελευταία χρόνια στη δράση προσώπων εντός του κόμματος τα οποία κατέστησαν, όπως λέει, τη ΝΔ «κλειστό club για λίγους» ενώ δηλώνει πως βασικός του στόχος είναι η επαναλειτουργία γραφείων της δημοτικής οργάνωσης και το άνοιγμα στη βάση.

 

 

Ερώτηση: Για ποιο λόγο κατεβαίνετε στις εσωκομματικές εκλογές για τη Δημοτική Οργάνωση Καβάλας τής ΝΔ;

 

Απάντηση: Για ν’ ανοίξω την τοπική στην βάση. Να μην είναι ελεγχόμενη. Γιατί πιστεύω ότι είμαι το νέο, με δεδομένο ότι δεν είχα, ούτε διεκδίκησα ποτέ θέση. Ούτε στον κομματικό μηχανισμό, ούτε έμμισθη. Η κ. Παραντινου υπήρξε πρόεδρος της τοπικής, θα κριθεί από τον κόσμο, η δε κ. Φιλιππίδου, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, ακόμη και υποψήφια βουλευτής, εξαργυρώνοντας την τελευταία θέση που πήρε στις εκλογές του ‘12 με έμμισθη θέση σε ίδρυμα της πόλης. Λυπάμαι που το λέω, ΟΧΙ αξιοκρατικά αλλά λόγω γνωριμιών...

 

ΕΡ: Ποιος ο λόγος να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος εσάς και όχι κάποια από τις συνυποψήφιές σας;

 

ΑΠ: Γιατί η δική μου υποψηφιότητα δεν είναι υποκινούμενη ούτε ελεγχόμενη. Δεν στηρίζεται από την κομματική ελίτ, ούτε από το σύστημα που θέλει να ελέγχει τα πάντα.

 

ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών οργανώσεων της ΝΔ;

 

ΑΠ:  Η τοπική οργάνωση να ανοίξει για τον κόσμο. Να κάνει άνοιγμα στον κόσμο. Στην βάση. Μέχρι σήμερα ή τοπική δεν έχει γραφείο. Είναι πολύ εύκολο να νοικιαστεί, με φθηνό ενοίκιο, ένα γραφείο, ώστε να έρχεται ο κόσμος να λέει, θα το πω λαϊκά, τον πόνο του. Σήμερα ακόμη και αν θέλει κάποιος να εγγραφεί ως νέο μέλος δεν μπορεί. Υπόσχομαι να υπάρχει γραφείο που θα λειτουργεί πάνω από 10 ώρες την ημέρα.

 

ΕΡ: Είστε αισιόδοξος για την προσέλευση στις κάλπες την προσεχή Κυριακή;

 

ΑΠ:  Αισιόδοξος; Ναι, αν και θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα εκλογικά κέντρα. Βασίζομαι στο φιλότιμο του αγνού Νεοδημοκράτη και στην αγάπη του για το κόμμα. Θα υπάρχουν βέβαια και οι υποκινούμενοι, αυτοί που θα θέλουν να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις του συστήματος. Εγώ απευθύνομαι στην βάση του κόμματος. Σ’αυτούς που θέλουν την τοπική να υπηρετεί την βάση, τον κόσμο και όχι η βάση να υπηρετεί την τοπική και να γίνεται μάγκας ο πρόεδρος...

 

ΕΡ: Είστε ικανοποιημένος από το πώς προχωράει η εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο νομό Καβάλας;

 

ΑΠ:  Όχι δεν είμαι ικανοποιημένος. Επεμβαίνουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε. Το σύστημα στηρίζει συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Της κ. Φιλιππίδου. Θέλουν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα. Αλήθεια γιατί;

 

ΕΡ: Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών, υπήρξε fair play;

 

ΑΠ:  Fair play; Ούτε για αστείο. Το εξήγησα νωρίτερα. Επαναλαμβάνω. Χώνονται άνθρωποι που θα έπρεπε και λόγω της θέσης τους, της ιδιότητας τους και των φιλοδοξιών τους, να παραμείνουν ουδέτεροι.

 

ΕΡ: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το λάθος που κάνει το κόμμα και παρουσιάζει ιστορικά χαμηλά ποσοστά τα τελευταία χρόνια;

 

ΑΠ: Το λάθος που κάνει το κόμμα; Το κόμμα είναι κάτι απρόσωπο. Οι άνθρωποι του κόμματος. Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι, αν κρίνω από την Καβάλα, που έχουν μεταμορφώσει το κόμμα σε κλειστό κλαμπ, για λίγους. Που δεν θέλουν να αποχωριστούν τις καρέκλες τους. Που δεν θέλουν νέα πρόσωπα. Που θέλουν μόνο υπηρέτες για να δοξάζονται οι ίδιοι. Που δεν τους νοιάζει το κόμμα, ούτε η χώρα. Είναι στην λογική του ώριμου φρούτου. Περιμένουν να πέσει ο Τσίπρας, να έρθει στα πράγματα ή Ν.Δ, να πιάσουν τις θεσούλες τους, να τις χαρούν 2-3 χρόνια και μετά, ότι ήθελε προκύψει. Υπόσχομαι να μην διεκδικήσω καμία θέση.

 

ΕΡ: Με ποιον τρόπο θεωρείτε ότι η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί από εδώ και στο εξής στην βάση των μελών της αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία;

 

ΑΠ: Θα το ξαναπώ. Να ανοιχτεί στην κοινωνία, να ανοίξει τις πόρτες στην κοινωνία. Να υποσχεθεί πάνω απ’ όλα αξιοκρατία, αλλά να κερδίσει την εμπιστοσύνη ότι θα υπάρχει. Να αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου, το μόνο που άκουγα ήταν «όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι»... Αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι απαράδεκτο για ένα κόμμα εξουσίας, οι υποψηφιότητες για τα τοπικά όργανα να είναι τόσες, όσες και ο ακριβής αριθμός των εκλεγμένων. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και γι΄ αυτό φταίνε κάποιοι. Αυτοί που με λύσσα χειραγωγούν και θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Αυτοί πρέπει να φύγουν, να απομονωθούν για να αναπνεύσει η παράταξη. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Τελειώνοντας θέλω να τονίσω και να θυμίσω. Η δική μου υποψηφιότητα είναι της βάσης και για την βάση. Είναι και συναισθηματική για τον συγκεκριμένο αρχηγό, τον οποίο θέλω να υπηρετήσω και θεσμικά. Όλοι στην πόλη, γνωρίζουν την καψούρα μου για την οικογένεια Μητσοτάκη. Πολλά χρόνια τώρα. Ή δική μου νίκη, θα είναι νίκη της βάσης και θα ανήκει στην βάση. Όπως και η ήττα, θα είναι και θα ανήκει στην βάση. Εύχομαι και ελπίζω, ή βάση και εγώ, να μην επιτρέψουμε να μας νικήσει το σύστημα. Και από την επόμενη μέρα, να κάνουμε την ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας, προπύργιο αγώνων σε όλη και για όλη την Ελλάδα. Αγώνες διαρκείας που θα σαρώσουν την Συριζολαίλαπα και θα φέρουν την Ν.Δ. στην εξουσία, προπάντων αξιοκρατική. Για όλα τα υπόλοιπα ξέρει ο αρχηγός!