Κάνετε τις προετοιμασίες σας για το ταξίδι ραφήνα μύκονος και το μυαλό σας βρίσκεται ήδη στο νησί των Ανέμων.

 

Αμμώδεις παραλίες, καταγάλανα νερά, κοκτέιλ στο χέρι συνθέτουν το σκηνικό των ονειρεμένων διακοπών.

 

Αλλά τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στη στιγμή, όταν κάποιος κάνει διακοπές στο νησί. Συνήθως οι προμήθειες φτάνουν έγκαιρα στα μαγαζιά, αλλά ίσως έχει τύχει και σε εσάς, να πάτε διακοπές, να έχετε ξεχάσει κάτι πολύ απλό, αλλά να μην μπορείτε να το βρείτε. Γιατί; Επειδή υπάρχουν οι διακοπές και μετά υπάρχουν και οι διακοπές στα νησιά.

 

Αυτό το τελευταίο σημαίνει, ότι πηγαίνοντας διακοπές στο νησί, καλό είναι να έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστούμε. Αντηλιακό και νερό για παράδειγμα είναι από τα είδη πρώτης ανάγκης, για τα οποία θα πρέπει να έχουμε κάνει τα κουμάντα μας φθάνοντας στον προορισμό σας.

 

1. Διακοπές στο νησί: Τα 6 βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας

 

Υπάρχει ένα πανίσχυρο κίνητρο για το οποίο οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν διακοπές στο νησί. Θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Προκειμένου να απολαύσει κάποιος αυτή την εμπειρία, πρέπει να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα.

 

Διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει στη διπλάσια τιμή για να τα αγοράσει από τον προορισμό των διακοπών. Επομένως δείτε παρακάτω τα 6 απαραίτητα για τις διακοπές στο νησί, ώστε να είστε πανέτοιμοι.

 

2. Ραφήνα τήνος: Μην ξεκινήσετε χωρίς το φαρμακείο σας!

 

Ετοιμάζεστε για το ταξίδι ραφήνα τήνος και δεν ξέρετε τι να βάλετε στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών; Μια ιδέα για να ξεκινήσετε είναι να σκεφτείτε όλες τις δραστηριότητες, που θα μπορούσατε να κάνετε και να συμπεριλάβετε σε αυτό σχετικά είδη πρώτης ανάγκης.

 

Για παράδειγμα η Τήνος έχει εξαιρετικά μονοπάτια για πεζοπορία. Αν λοιπόν σκέφτεστε, έναν ωραίο περίπατο με την ανατολή του ήλιου, ώστε μετά να απολαύσετε μια βουτιά στη θάλασσα, τότε θα χρειαστείτε κι ένα αντικουνουπικό. Μια καλή κρέμα ή σπρέι, που θα απομακρύνει κουνούπια και ζωύφια από κοντά σας είτε πηγαίνετε για πεζοπορία είτε απολαμβάνετε ένα πικ νικ είναι απαραίτητο.

 

3. Νερό, αντηλιακό και κρέμα για μετά τον ήλιο: Η τριλογία των διακοπών στο νησί

 

Είτε είστε πολλές ώρες στη θάλασσα και δαμάζετε τα κύματα πάνω σε ένα φλαμίνγκο/ κροκόδειλο ή ό,τι σας αρέσει, είτε απλώς περιηγείστε σε γραφικά σοκάκια, χωρίς τα παραπάνω δεν κάνετε βήμα.

 

Το νερό σε μικρές γουλιές για να ενυδατώνετε σωστά ο οργανισμός μας, είναι αναγκαίο. Ομοίως και ένα αντηλιακό. Κι αν εκτεθήκατε ήδη στον ήλιο ή στη ζέστη αρκετά, αποζημιώστε την επιδερμίδα σας με μια δροσιστική κρέμα για μετά τον ήλιο.

 

4. Κρέμα για τα τσιμπήματα

 

Νησί σημαίνει φύση και στη φύση εκ των πραγμάτων υπάρχουν κι έντομα. Μπορεί να ξεχάσατε να βάλετε το σπρέι, που λέμε παραπάνω ή απλώς να πέρασε η επίδρασή του. Όπως κι αν έχει μια κρέμα για να αντιμετωπίσετε πιθανές φλεγμονές από τσιμπήματα θα φανεί σαν μάνα εξ ουρανού την κατάλληλη στιγμή.

 

5. Αυτοκόλλητα επιθέματα για όλα τα τραύματα

 

Έχετε δει πως τα παιδιά, όταν βρίσκονται σε ένα νέο περιβάλλον είναι σαν να έχουν τον μαγνήτη ατυχημάτων; Τώρα έχετε διαπιστώσει πως συμβαίνει και με τους ενήλικες; Λέγεται το ένστικτο της ανακάλυψης.

 

Ειδικά αν κάνατε το ταξίδι ραφήνα άνδρος, που το νησί φημίζεται για το γοητευτικό πράσινο τοπίο του με τις λιμνούλες και τους καταρράκτες του. Επειδή ψιλο-ατυχηματάκια συμβαίνουν σε όλους, ας έχετε και τίποτα αυτοκόλλητα επιθέματα πρόχειρα, καλού κακού.

 

6. Παυσίπονα και αλοιφές για ψύξη

 

Από τα βασικά ενός φαρμακείου είναι παυσίπονα και αλοιφές για την ψύξη. Όλοι λατρεύουμε μετά από έντονο παιχνίδι στην άμμο να απολαμβάνουμε μια παγωμένη βουτιά στη θάλασσα. Απλώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βγούμε σαν παγοκολώνες από μέσα.

 

Είτε όμως είναι τα κρύα νερά είτε τα κλιματιστικά στη διάρκεια του ύπνου λόγω ανυπόφορης ζέστης, ένα παυσίπονο και μια κρέμα για την ψύξη είναι πάντα χρήσιμα.

 

7. Αντιπυρετικά για μικρούς και μεγάλους

 

Τα παγωτά, τα κρύα νερά, η έκθεση στο κλιματιστικό ενώ μόλις κάναμε μπάνιο μπορεί να προκαλέσουν ένα κρυολόγημα ή πυρετό σε μικρούς και μεγάλους. Οπότε ας έχετε ένα αντιπυρετικό μαζί για κάθε ενδεχόμενο, που μπορεί να προκύψει στις διακοπές στο νησί.

 

Με τα παραπάνω 6 απαραίτητα πράγματα θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς να σας τις χαλάσει το παραμικρό απρόοπτο.

Image by Freepik