Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν τα μέλη του Θάσιου Ορειβατικού Συλλόγου όταν στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο καταφύγιο που διατηρεί ο σύλλογος στο Υψάριο, διαπίστωσαν πως τα φωτοβολταϊκά πάνελ που αγόρασαν και τοποθέτησαν τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν κλαπεί.

Πρόκειται για τρία πάνελ που τροφοδοτούσαν με ρεύμα το καταφύγιο και είχαν αγοραστεί με χρήματα των μελών και τις δωρεές φίλων του συλλόγου.

 

Φανερά απογοητευμένος ο πρόεδρος του συλλόγου, Λευτέρης Βουλγαράκης, σε δηλώσεις του στο Kavalanews, τόνισε πως στόχος του συλλόγου με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων πάνελ ήταν να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια και να κάνει την διαμονή όσων το επισκέπτονται πιο ευχάριστη και άνετη.

«Κάνουμε έκκληση, εάν έχει πέσει στην αντίληψη κάποιου ο,τιδήποτε που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βρούμε τα κλεμμένα πάνελ να επικοινωνήσει μαζί μας. Σίγουρα χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση με φορτηγό για να ξηλωθούν και να μετακινηθούν από το καταφύγιο. Εάν κάποιος είδε κάτι παρακαλούμε να έρθει σε επαφή μαζί μας. Για τον λόγο αυτό δημοσιοποιούμε και τις φωτογραφίες μήπως και μπορέσει κάποιος να τα αναγνωρίσει. Σ' αυτούς τους "αχαρακτήριστους" που διέπραξαν την κλοπή τους παρακαλούμε όπως αθόρυβα τα αφαίρεσαν έτσι αθόρυβα να τα επιστρέψουν είτε έξω από το καταφύγιο είτε έξω από τα γραφεία του Συλλόγου. Τέτοιες ενέργειες δεν τιμάνε κανέναν μας σ' αυτό το νησί και μας προσβάλουν όλους», είπε ο κ. Βουλγαράκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το καταφύγιο έχει γίνει στόχος κλεφτών, ενώ αρκετές φορές έχει υποστεί και βανδαλισμούς από ασυνείδητους που επισκέπτονται το βουνό.