Προβλήματα συμπεριφοράς στη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θάσου καταλογίζει στον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

 

 

Είναι γνωστή η επιθετική συμπεριφορά, η ειρωνεία και η απαξίωση του κ. δημάρχου απέναντι στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και σε όσους πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους ή ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

 

Φραστικές προσβολές και ειρωνεία εκφράζονται έντονα κυρίως στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

 

Οι συμπεριφορές αυτές φανερώνουν ξεκάθαρα τον λόγο που η δημοτική αρχή δεν προχωράει σε ζωντανή μετάδοση

(live streaming) των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 

Οι συμπεριφορές αυτές είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται ο ίδιος ο Δήμαρχος από την όξυνση των προβλημάτων στο νησί σε κρίσιμους τομείς της ζωής, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η διαχείριση των απορριμμάτων και  συνολικότερα οι υποδομές.

 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της υποχρηματοδότησης, της ατομικής ευθύνης της αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής που ακολουθεί ο δήμαρχος και η δημοτική του παράταξη .

 

Αντί λοιπόν να σηκώνει τον τόνο της φωνής του και να αποκαλεί ψεύτες εμάς (που και σήμερα εκφράζουμε την φωνή του λαού στο νησί και αύριο θα συνεχίζουμε να την εκφράζουμε από το τιμόνι της δημοτικής αρχής) ας αποκτήσει φωνή μπρος στους υπουργούς και τα κυβερνητικά κλιμάκια που επισκέπτονται  τακτικά το νησί μας .

 

Ας απαιτήσει ως οφείλει αντί να βάζει τις βάσεις και να εφαρμόζει της κυβερνητικές εντολές όπως τις αναγκαστικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, την ατομική ευθύνη στην πυροπροστασία , την  ιδιωτικοποίηση του Παλατιού και της μαρίνας των Λιμεναρίων, τις εργασιακές σχέσεις των δεκάδων  εργαζομένων του δήμου, την μεταφορά της πολεοδομίας στην Αναπτυξιακή , την ιδιωτικοποίηση μέρους του μεταφορικού έργου των σκουπιδιών..

 

Ας δώσει λύσεις σε μία σειρά από ζητήματα που έχουμε φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και ας σταματήσει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα.

 

Μεταξύ των προβλημάτων που δημιούργησαν οι κυβερνητικές πολιτικές και της επίπλαστης εικόνας που θέλει να παρουσιάζει φαντάζει σαν τον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Κάρλο Γκολντόνι που ενώ γράφτηκε το 1746, ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή του σήμερα!