Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι της Κεραμωτής από το πρωί του Σαββάτου (22/06), με ξένους και Έλληνες τουρίστες να περιμένουν να μπουν σε ένα ferry boat, έτσι ώστε να ταξιδέψουν στη Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

 

Παράλληλα στο Νομό Ροδόπης και στον συνοριακό σταθμό Μακάζα - Νυμφαία, που αποτελεί τη βασική είσοδο των Βαλκανίων τουριστών που έχουν προορισμό τη Θάσο και άλλες περιοχές της ΑΜΘ, υπάρχει μία παρόμοια εικόνα με μεγάλες ουρές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τουρίστες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, η αναμονή είναι πλέον λιγότερο από μια ώρα. 

 

Μέχρι και πριν δυο χρόνια, η αναμονή στο συγκεκριμένο σημείο έφτανε τις 5 ή 6 ώρες.

 

Αυτό άλλαξε μετά από πιέσεις ώστε τα 4 σημεία ελέγχου, δύο σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας (είσοδος-έξοδος) να τροποποιούνται κατά βούληση σε 3-1 ή 1-3, αναλόγως ποιο ρεύμα έχει αυξημένη κυκλοφορία. 

 

Τουρίστες που μίλησαν στο KavalaNews ανέφεραν ότι αναμένουν την πλήρη εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα προκειμένου να εξαλειφθούν τελείως οι ουρές. 

 

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών άρχισε η εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μόνο στις αεροπορικές μεταφορές.