Το πυροσβεστικό πλοίο «Σάββας Σάββαρης» έκανε κάποιες ασκήσεις το απόγευμα της Τρίτης (18/06), στο λιμάνι της Καβάλας.

 

Οι εικόνες από τις μανούβρες που έκανε σίγουρα δεν είναι συνηθισμένες, με αρκετούς περαστικούς από το λιμάνι να σταματούν και να κοιτούν τις ασκήσεις του πλοίου. 

 

Το πλοίο είχε έρθει στην Καβάλα στις 17 Φεβρουαρίου. Μπαίνοντας στο λιμάνι το πλοίο έκανε εντυπωσιακές μανούβρες πετώντας νερό με τα κανόνια που διαθέτει.

 

Το πλοίο φέρει το όνομα του Σερραίου πυρονόμου Σάββα Σάββαρη, ο οποίος το 2018 έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Λιμνοχώρι της Ηράκλειας Σερρών.

 

Αποκτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών-Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 

Τα Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης χρησιμοποιούνται κυρίως σε κατασβεστικές επιχειρήσεις πυρκαγιών μικρής, μεσαίας και μεγάλης έντασης σε πλοία παντός τύπου, καθώς και σε πυρκαγιές σε παράκτιες εγκαταστάσεις εντός των λιμένων που θα τοποθετηθούν, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων.

 

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ναυαγών στις περιοχές κάλυψης, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων, ενώ επίσης μπορούν να συνδράμουν και επιχειρήσεις εκτός των περιοχών κάλυψης, εφόσον αυτό απαιτείται λόγω έκτακτων συνθηκών.