Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι με υποχρεώνουν να παραμείνω στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και έτσι δεν θα παρευρίσκομαι στην εκλογική μου περιφέρεια κατά τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

 

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να ευχηθώ στους συμπολίτες μου Χρόνια Πολλά για την Εθνική Επέτειο και να τονίσω το βαθύτερο νόημά της, που είναι η αγωνιστικότητα, με την οποία οι Έλληνες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο στην πολιτική συγκυρία του 19ου αιώνα.

 

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε παιδί του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και θεμελιώθηκε πάνω στις αξίες του αποτελώντας γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που συντάραξε το διεθνές γίγνεσθαι.

 

Τολμώ να πω πως ίσως ανάλογες ιστορικές στιγμές βιώνουμε και σήμερα με γεγονότα και συμβάντα δυσάρεστα να πλήττουν τόσο την Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο καθιστώντας αναγκαία μια παγκόσμια επανεκκίνηση και μια ολική αναγέννηση, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει ως οδηγό τις βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού που είναι η Γνώση, η Αισιοδοξία και ο Ανθρωπισμός.

 

Βασιζόμενοι στις παραπάνω αρχές ελπίζουμε να ξεπεράσουμε όλες τις παρούσες δυσκολίες.

 

Γιώργος Παπαφιλίππου

βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ