Με θητεία στα βουλευτικά έδρανα από το 2015 μέχρι το 2023 ο Μάριος Κάτσης διεκδικεί μια έδρα στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου στις ευρωεκλογές της Κυριακής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑΠΣ.

 

Όπως λέει μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές μετά από μια μακρά θητεία στα βουλευτικά έδρανα και σε μια δύσκολη συνθήκη για την κοινωνία αλλά και για το κόμμα του.

 

«Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήμουν στην πρώτη γραμμή του κόμματός μου από την ηλικία των 27 ετών μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι πλέον μεγαλύτερη εμπειρία και πολύ περισσότερες παραστάσεις για να μπορώ εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου και το κόμμα μου στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Κατεβαίνω στο ευρωψηφοδέλτιο με στόχο να εκλεγώ. Η αλήθεια ότι τη 9χρονη θητεία μου στα βουλευτικά έδρανα σε έναν βαθμό ο κόσμος με γνωρίζει και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα.

 

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες έχω βρεθεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει την Κυριακή»

 

είπε.

 

Σε ερώτηση για τις διασπάσεις που έχει περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 μέχρι και σήμερα και για τα κόμματα που έχουν προκύψει από αυτές είπε ότι τα πράγματα είναι πιο σύνθετα στην ανάλυσή τους από ό,τι νομίζει κάποιος.

 

«Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας όσον αφορά στις αιτίες που χάσαμε στις τελευταίες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν προχώρησε με τον τρόπο που θα θέλαμε κι έδωσε πάτημα στην ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλα αυτά τα έχουμε εξηγήσει επαρκώς όλο το προηγούμενο διάστημα. Εμάς ο στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το σχέδιο μας είναι κυβερνητικό, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατείνεται ότι θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και αυτή είναι διαφορά μας.

 

Το ΚΚΕ, όταν ανοίγει το πολιτικό παιχνίδι αποχωρεί, δεν λύνει προβλήματα, δε θέλει να κυβερνήσει. Κατά τη γνώμη μου το ότι δεν στήριξε την απλή αναλογική έδωσε πάτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να φτάσει στα ποσοστά που έφτασε.

 

Η Νέα Αριστερά ξεκίνησε ως αριστερή πρόταση και το μόνο που έκανε τελικά ήταν να κλέψει έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έκαναν τα στελέχη της στην ουσία.

 

Εμείς ζητάμε την ψήφο των πολιτών που ασφυκτιούν από την παντοδυναμία Μητσοτάκη να συνταχθούν ισότιμα δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ»

 

είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κάτσης.

 

Τέλος τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει και να δώσει ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος όπως είπε, μεταφράζει το 41% που πήρε στις εκλογές του 2023 ως λευκή επιταγή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη