Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2024, η Λιμενική Αρχή της Θάσου ενημερώθηκε για την προσάραξη ενός τουριστικού σκάφους με έξι επιβάτες σε ρηχά νερά στην είσοδο του λιμανιού Λιμεναριών Θάσου.

 

Ένα καταδυτικό σκάφος, το «ΠΟΠΑΥ» Ν.Θ. 1602, πήγε στην περιοχή και βοήθησε το τουριστικό σκάφος να αποκολληθεί και να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

 

Το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου, που ερευνά το περιστατικό, απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους μέχρι να προσκομίσει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

 

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για την προσάραξη ενός επαγγελματικού τουριστικού (Ε/Π – Τ/Ρ) σκάφους με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αβαθή στην είσοδο του λιμανιού Λιμεναριών Θάσου.

 

Στην περιοχή μετέβη το καταδυτικό σκάφος «ΠΟΠΑΥ» Ν.Θ. 1602, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και έδεσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο τοπικό λιμάνι.

 

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.