Μετά τη χθεσινή εξαιρετική συναυλία για βιολί και πιάνο, το διήμερο αφιερωμένο στην Μουσική Δωματίου συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 9 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο, όπου Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοξενεί δύο ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες σε ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου. Πρόκειται για την Γερμανίδα βιολονίστα Τherese von Bemberg (Τερέζε φον Μπέμπεργκ) και τον Καβαλιώτη κιθαριστή Θάνο Αθανασιάδη, τους οποίους θα απολαύσουμε σε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα.

 

Συγκεκριμένα, θα ακούσουμε έργα των Wolfgang Amadeus Mozart (Mότσαρτ), Arcangelo Corelli (Κορέλι) και Manuel de Falla (Φάλια), μαζί με το περίφημο έργο του Astor Piazzolla (Πιατσόλα) Η Ιστορία του Τανγκό.

 

Η βιολονίστα Therese von Bemberg γεννήθηκε το 1990 στο Μόναχο. Το πρώτο της μάθημα βιολιού έλαβε σε ηλικία 6 ετών από την Anna Schmidt, ενώ αργότερα συνέχισε μαθήματα με την Aiko Mizushima, φοιτήτρια της σχολής “Suzuki”, όπου και αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το βιολί. Από το 2010 σπουδάζει βιολί στην διεθνή Ακαδημία “Mozarteum” του Ζάλτσμπουργκ, στην τάξη του Χρήστου Κανέττη, ενώ από το 2015 φοιτά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Master) της ίδιας Ακαδημίας.

 

Ήδη από πολύ νωρίς απέκτησε εμπειρία ως μουσικός ορχήστρας, καθώς υπήρξε μέλος για αρκετά χρόνια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων του Μονάχου καθώς επίσης και της Κρατικής Ορχήστρας Νέων του Μονάχου.

 

Η Therese von Bemberg ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για την μουσική δωματίου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες ως μέλος τρίο συνόλων, κουαρτέτων αλλά και κουιντέτων, τόσο στην Αυστρία και τη Γερμανία, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Από το 2014 παίζει ντουέτο με τον κιθαρίστα Θάνο Αθανασιάδη, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου εγχόρδων “Damenwahl”, με το οποίο και έχει τιμηθεί με το βραβείο “Jenudi Menuhin” υπό την αιγίδα του οργανισμού “Live Music Now”.

 

Ο κιθαριστής Θάνος Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1987 στην Καβάλα. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, στην τάξη της Birgit van Lier, ενώ το 2008 πήρε Δίπλωμα Κιθάρας με άριστα παμψηφεί από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη. Το 2009 αποφοίτησε στο το Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην τάξη κιθάρας της Κορίνας Βουγιούκα, και συνέχισε μεταδιπλωματικά μαθήματα με τον Φώτη Κουτσοθόδωρο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

 

Η φοίτησή του πλάι στον κιθαριστή Φώτη Κουτσοθόδωρο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να γίνει δεκτός στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Arts) της Ακαδημίας “Mozarteum” του Ζάλτσμπουργκ, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης Eliot Fisk. Στα χρόνια φοίτησής του στην Aκαδημία έλαβε μαθήματα από καθηγητές όπως οι Simone Fontanelli, Martin Mumelter, Enrico Bronzi κ.ά.

 

Συνεργάστηκε με εξαιρετικούς μουσικούς εγχόρδων οργάνων, ενώ ίδρυσε ένα Κουιντέτο Κιθάρας-Εγχόρδων με το οποίο παρουσίασε σημαντικά έργα του κιθαριστικού και όχι μόνο ρεπερτορίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Κιθάρας “Atem Guitar Quartet”, ενώ από το 2014 παίζει με την βιολίστρια Therese von Bemberg δίνοντας συναυλίες κατά κύριο λόγο στην Αυστρία και τη Γερμανία.

 

Ο Θάνος Αθανασιάδης έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας καθώς επίσης και σε διεθνής Διαγωνισμούς, παρακολουθώντας μαθήματα με τους Ricardo Gallen, Zoran Dukic, Josef Zsapka, Marco Tamayo, Θάνο Μήτσαλα, Μιχάλη Κονταξάκη κ.ά.

 

Μετά την αποφοίτησή του από την Ακαδημία “Mozarteum” με Άριστα και διάκριση, διδάσκει κιθάρα στα μουσικά σχολεία του κρατιδίου της Καρινθίας της Αυστρίας.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.               Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής                    Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος