Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, στο πλαίσιο των περιοδειών της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομό Καβάλας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της ΠΕ Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη και  τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καβάλας Χαράλαμπο Δράκο, τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, Δημήτρη Χατζίδη και τον Συντονιστή της Γραμματείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Γιάννη Κεσκίνογλου.

 

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις:

 

Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη, με Προέδρους Συνεταιρισμών , ΤΟΕΒ και του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής.

 

Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη με Προέδρους Συνεταιρισμών, εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Στις Κρηνίδες με τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας.

 

Με αγρότες στα Τενάγη στην περιοχή των Λασπόλουτρων.

 

Παράλληλα, επισκέφθηκε:

 

Τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό  Κεραμωτής.

 

Τη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης βρώσιμων ελιών: AMFIPOLE στη Γαληψό

 

Το Τυροκομείο του Νικολάου Μάρτου στην Ελευθερούπολη.

 

Την Κτηνοτροφική Μονάδα της Σταυρούλας Σκαρτούλη στην Ελευθερούπολη.

 

Το Οινοποιείο Domaine Apostolidis στο Διαλεκτό.

 

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, καθώς επίσης δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις στις ερωτήσεις που έγιναν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων συνεχίζει το ποιοτικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, με στόχο να είμαστε δίπλα σε κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο, αλιέα και κάθε πολίτη που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.

 

(δελτίο Τύπου ΝΔ Καβάλας)