Απάντηση στον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για τις οικοδομικές άδειες του δήμου που τον κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις στη χώρα σε αυτόν τον τομέα, δίνει με ανακοίνωση της, η δημοτική σύμβουλος Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη.

 

Η κ. Βαρύτη αναφέρει μεταξύ άλλων, πως οι οικοδομικές άδειες αφορούν αποκλειστικά οικιστικά συγκροτήματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, ενώ οι ορεινοί οικισμοί, βιώνουν την εικόνα της υπανάπτυξης, των ξεχαρβαλωμένων δικτύων (οδικών, αγροτικών, ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και του δημοτικού φωτισμού) και της εγκατάλειψης.

 

Αναλυτικά η κ. Βαρύτη αναφέρει τα εξής:

“Με προσοχή διάβασα την ανάρτηση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη όπου κομπάζει για το success story που έχει καταφέρει στον Δήμο μας, με αφορμή το γεγονός ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Παγγαίου εκδίδει οικοδομικές άδειες που το κατατάσσουν στα δέκα πρώτα της Χώρας μας!

 

Ναι, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι οικοδομικές άδειες αφορούν αποκλειστικά οικιστικά συγκροτήματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.

 

Για μια ακόμη φορά, να σημειώσουμε ότι στον δήμο Παγγαίου υπάρχουν και οι ορεινοί οικισμοί μας, που βιώνουν την εικόνα της υπανάπτυξης, των ξεχαρβαλωμένων δικτύων (οδικών, αγροτικών, ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και του δημοτικού φωτισμού) και της εγκατάλειψης.

 

Μια και εμείς δεν ζούμε σε άλλο Δήμο, να επισημάνουμε ότι θα περίμενε κανείς τουλάχιστον στο παραλιακό μέτωπο και στους οικισμούς που βιώνουν μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα, να είχαμε μια καλύτερη εικόνα…

 

Τα λιμάνια της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου, το καταφύγιο της Κάρυανης, με ευθύνη και του Δήμου, εμφανίζουν μια τριτοκοσμική εικόνα που δεν συνάδει με το τουριστικό προφίλ, που υποτίθεται ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε.

 

Η δημοτική οδοποιία είναι σε καλό χάλι, και για να το διαπιστώσει κανείς, δεν χρειάζεται παρά μια γρήγορη ματιά στον Οικισμό Σαράντα στη Νέα Ηρακλείτσα, στην περιοχή Κορέλκο στη Νέα Πέραμο, στην Παραλία Οφρυνίου, στην Παραλία Κάρυανης κ.λ.π.

 

Οι αναρτήσεις στα social media και η καθημερινή γκρίνια των κατοίκων το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά.

 

Ο Βιολογικός των Ελευθερών έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να αναβαθμιστεί, η μυρωδιά έντονη, γνωστή στους κατοίκους…

 

Ο Βιολογικός του Ορφανού που δημοπρατήθηκε εδώ και 10 χρόνια, ακόμη δεν ολοκληρώθηκε!

 

Η ύδρευση, η αποχέτευση, η καθαριότητα και ο δημοτικός φωτισμός προβληματικά και με καθημερινά προβλήματα.

 

Οι ντουζιέρες στη Νέα Πέραμο κλειστές, οι διακοπές στην παροχή νερού και οι βλάβες συνεχείς. Είναι η καθημερινότητα των κατοίκων!

 

Αυτό λοιπόν το success story βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου και έχει την υπογραφή του επί δέκα χρόνια Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη!

 

Κι επειδή μπορεί κάποιοι να μας κουνήσουν το δάχτυλο για την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής του Παγγαίου, θα τους θυμίσουμε ότι η ανάπτυξη ξεκινά από τις υποδομές και όχι από τις οικοδομές!

 

Για να πετύχεις την ποιοτική και με διάρκεια αναβάθμιση μιας περιοχής και ενός Δήμου, πρέπει να αφήσεις τα παχιά λόγια και να δείξεις ΕΡΓΑ!”