Με τον φόβο ότι και φέτος θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα την τουριστική περίοδο με την ύδρευση του χωριού τους ζουν οι κάτοικοι στη Σκάλα Καλλιράχης.

 

Η έλλειψη νερού ταλανίζει τους κατοίκους της περιοχής από τις αρχές της νέας χρονιάς ενώ πολλά ήταν τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πέρυσι το καλοκαίρι εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

 

Οι κάτοικοι της Σκάλας Καλλιράχης εκπέμπουν SOS και ζητούν να συνεχιστεί άμεσα το έργο που ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Το έργο με τον τίτλο, «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από Σκάλα Ραχωνίου – Σκάλα Καλλιράχης» είναι συνολικής δαπάνης 1.501.950,97€

 

Αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μήκους 11 χλμ. με νέο σύγχρονο δίκτυο μεγαλύτερης δυνατότητας μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στην περιοχή Σκάλας Ραχωνίου έως τη δεξαμενή Σκάλας Καλλιράχης, προκειμένου να εξαλειφθούν οι συχνές βλάβες στον υφιστάμενο αγωγό κατά τη λειτουργία του.

 

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ» η οποία έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση του αγωγού μήκους 5 χλμ. Το έργο δηλαδή έχει υλοποιηθεί σχεδόν κατά το ήμισυ.

 

Ωστόσο οι εργασίες σταμάτησαν εδώ και αρκετό διάστημα καθώς η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα για το έργο που έχει εκτελέσει.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής)

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σταματήσει από το αρμόδιο Υπουργείο για όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί σε αυτό, σε όλη τη χώρα.

 

Οι κάτοικοι της Καλλιράχης πάντως ζητούν το αυτονόητο. Να έχουν νερό.

 

Για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματίσει για τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σκάλα Καλλιράχης και από εκεί θα μεταβούν στον Λιμένα της Θάσου προκειμένου να συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχείο όπου την ίδια ώρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.