Σύγχυση επικρατεί στους κόλπους των μελών της ΝΔ ενόψει των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη διοικήσεων στις τοπικές οργανώσεις, ως προς το χώρο που θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι.

 

Τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν πολλές, ανεπίσημες και αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς το χώρο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των μελών. Αφορμή για όλο αυτό ήταν οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, κατά τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη να ψηφίσουν όπου εκείνα επιθυμούν, άσχετα αν ανήκαν σε άλλη τοπική οργάνωση.

 

Ο μόνος περιορισμός που είχε τεθεί, ήταν το μέλος να ψηφίσει στο ίδιο μέρος και κατά την επαναληπτική ψηφοφορία (Β΄γύρος).

 

Επειδή πολλά ήταν τα μέλη που ψηφίσαν σε διαφορετική τοπική οργάνωση από αυτή που ήταν εγγεγραμμένα, έγινε μεγάλη συζήτηση για το σημείο στο οποίο θα ψηφίσουν ενόψει των εκλογών για τις δημοτικές οργανώσεις και τη ΝΟΔΕ.

 

Υπήρξε τελευταία μια πληροφορία που ήθελε τα μέλη να ψηφίζουν εκεί που ψήφισαν τελευταία φορά για την εκλογή προέδρου. Για την ώρα αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά και φαίνεται ότι είναι μια αβάσιμη φήμη.

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαρτίου, η ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μια οδηγία του κόμματος, σχετικά με τις εγγραφές και τις επαναβεβαιώσεις μελών.

 

Στην οδηγία αυτή αναφέρεται με σαφή τρόπο ότι όλες οι νέες εγγραφές αλλά και οι επαναβεβαιώσεις μελών, γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

 

Η σχετική οδηγία που φέρει την υπογραφή του γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλειου Πέτρου Σπανάκη, αναφέρει τα εξής:

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι Νέες Εγγραφές ή Επαναβεβαιώσεις Μελών γίνονται ηλεκτρονικά και μόνο  στην ιστοσελίδα members.nd.gr το αργότερο μέχρι τις 11 Μαρτίου 2016.

Σας ενημερώνουμε ότι: δεν θα υπάρξει καμία παράταση.