Το spitogatos insights έκανε μία πανελλαδική έρευνα που αφορά τις καλύτερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα που μπορεί να μείνει κάποιος.

 

Συμμετείχαν πάνω από 10.000 άτομα στην έρευνα, με τα αποτελέσματα της να βασίζονται σε αξιολογήσεις χρηστών για διάφορες περιοχές της χώρας σε σχέση με κριτήρια που επηρεάζουν τη διαμονή σε αυτές. 

 

Οι καλύτερες περιοχές για να μείνεις στην επαρχία

 

Οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις στην επαρχία σύμφωνα με  τους χρήστες του spitogatos.gr, είναι το κέντρο της Κομοτηνής, η πόλη της Ρόδου, το κέντρο των Ιωαννίνων, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο των Τρικάλων, της Λάρισας, των Χανίων, της Καλαμάτας, των Σερρών και το κέντρο της Βέροιας. 

 

Μέσα στις καλύτερες περιοχές για να μείνεις δεν είναι η Καβάλα.

 

Σημαντική η αίσθηση ασφάλειας

 

Η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι και η Άνω και Κάτω Γλυφάδα.

 

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις σε σχέση με την αίσθηση ασφάλειας είναι οι εξής: Μαρτίου, Ιπποκράτειο, Αγία Τριάδα, Περαία και η περιοχή Μπότσαρη.

 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χρήστες που αναζητούν κατοικία αναφέρουν ότι αξιολογούν ως ασφαλείς τις ακόλουθες περιοχές: το κέντρο της Κατερίνης, το κέντρο των Τρικάλων, την Πόλη της Ρόδου, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και τη Χώρα της Κέρκυρας.

 

Στην επαρχία, οι περιοχές που ψηφίστηκαν ως πιο φιλικές για τους πεζούς είναι και το κέντρο των Ιωαννίνων, της Βέροιας, της Αλεξανδρούπολης, το κέντρο της Λάρισας, το κέντρο των Σερρών και το κέντρο των Τρικάλων. 

 

Λίγα λόγια για την έρευνα

 

Ο Spitogatos αξιοποιεί μια σειρά δεδομένων για να αναδείξει τις τρέχουσες τάσεις στο χώρο του real estate, όπως αυτές αποτυπώνονται στους δείκτες τιμών (SPI) και ζήτησης ακινήτων (SDI) καθώς και στις απόψεις των χρηστών για τις περιοχές που αναζητούν κατοικία. 

 

Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας ήταν να ρίξει φως στο πώς οι χρήστες που διαμένουν στις περιοχές αυτές τις αξιολογούν σε σχέση με την ύπαρξη βασικών κριτηρίων που καθορίζουν την επιλογή κατοικίας, όπως η αίσθηση ασφάλειας, η πρόσβαση σε σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η διαθεσιμότητα πάρκινγκ μεταξύ άλλων. 

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις διαφορετικές γειτονιές και συνοικίες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας θα εμπλουτίσουν περαιτέρω τα εργαλεία που παρέχει το Spitogatos για τη διευκόλυνση και αναβάθμιση της διαδικασίας εύρεσης κατοικίας. Από τα αποτελέσματα εξαιρέθηκαν περιοχές με χαμηλό στατιστικό δείγμα.