Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, μετά από συζήτηση που είχε την Πέμπτη (21/03), με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση του αναφέρει πως στις 7 Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας θα ενισχυθεί με 8 αστυνομικούς, ο Αερολιμένας Καβάλας θα ενισχυθεί για 6 μήνες με 10 δόκιμους αστυνομικούς και το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου θα ενισχυθεί για 6 μήνες με 6 πρωτοετείς και 6 τριτοετείς σπουδαστές των Σχολών της Αστυνομίας. 

 

 

Η ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συζητήσει σειρά θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή μας Ενότητα.

 

Αρχικά, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της απόσπασης 31 αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα. 

 

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Βουλευτής, πρόκειται για αποσπάσεις διάρκειας 1-3 μηνών, επομένως κάθε μήνα οι αποσπασμένοι αστυνομικοί θα επιστρέφουν σταδιακά στις θέσεις τους.

 

Επιπλέον, στις 7 Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας θα ενισχυθεί με 8 αστυνομικούς από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, ενώ κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος εκ μέρους του Βουλευτή θα τοποθετηθούν με τις τακτικές μεταθέσεις επιπλέον και 2 κατώτεροι αξιωματικοί.

 

Επιπροσθέτως, ο Αερολιμένας Καβάλας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, πρόκειται να ενισχυθεί για 6 μήνες με 10 δόκιμους αστυνομικούς. 

 

Σημειωθήτω ότι και το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου θα ενισχυθεί για 6 μήνες με 6 πρωτοετείς και 6 τριτοετείς σπουδαστές των Σχολών της Αστυνομίας. 

 

Τέλος, ο Βουλευτής κατέθεσε και φέτος αίτημα για την ενίσχυση με αστυνομική δύναμη των Αστυνομικών Σταθμών Νέας Περάμου και Ορφανίου λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που παρατηρείται στις αναφερόμενες περιοχές.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους αρμοδίους για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τους έθεσε.”