Το Καρναβάλι της Καλλιράχης διοργανώθηκε για μία ακόμη χρονιά, την Κυριακή (17/03), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιράχης, έχοντας όπως πάντα τη μορφή ενός θεάτρου του δρόμου και όχι τη συνηθισμένη παρέλαση αρμάτων που βλέπουμε σε άλλα καρναβάλια.

 

 

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

“Καρναβάλι Καλλιράχης 2024, ένα πολιτιστικό δρώμενο που ας  μην μπερδευόμαστε, έχει τη μορφή θεάτρου δρόμου και δεν είναι παρέλαση καρναβαλιστων κι αρμάτων!

 

Τι είναι το θέατρο του δρόμου; Αυτό ακριβώς που λέει η πρόταση, ένα θέατρο που λαμβάνει χώρο στους δρόμους, ή σε πιο ελεύθερη απόδοση, σε εξωτερικούς χώρους και πλατείες.   

 

Στόχος της θεατρικής αυτής έκφρασης είναι η παροχή τέχνης σε δημόσιο χώρο και η κατ επέκταση συμμετοχή του κόσμου σε αυτό. Χαρακτηρίζεται από ελευθερία και εναλλακτικότητα. 

 

Το θέατρο δρόμου ωθεί το ίδιο το χωριό, τους κατοίκους του και τους παρευρισκόμενους να γίνουν το πεδίο της καλλιτεχνικής δράσης και έκφρασης. 

 

Το τι επιλέγει ο κάθε άνθρωπος να αναπαράγει στην ερμηνεία του δεν είναι περιορισμένο. Μπορεί να είναι μονόλογος, μπορεί μουσικοθεατρικό σύνολο, μπορεί να σάτιρα,  μια κωμωδία, το οτιδήποτε. 

 

Αυτό είναι το μεγάλο θετικό του είδους αυτού, ότι δεν χρειάζεται να μπει σε κάποιο “κουτάκι” και δεν εξαρτάται από κανένα άτομο άμεσα, παρά μόνο από τον ίδιο τον ερμηνευτή. 

 

"Η Τέχνη χαρίζει Ελευθερία!! "

 

Το θέατρο δρόμου της Καλλιράχης κράτα  εδώ και δεκαετίες και κράτα την υπόσχεση του ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί κόντρα στους καιρούς και τις όποιες οικονομικές δυσκολίες. Ευχαριστούμε όλους εσάς που βρεθήκατε πλάι μας, που μας χειροκροτήσατε, μας γεμίσατε χαρά με την παρουσία σας.

 

Ένα τεράστιο μπράβο στους ανθρώπους που ξεδιπλώθηκαν και στήριξαν για άλλη μια χρονιά την υλοποίηση του δρώμενου!! Και του χρόνου με υγεία!!!!"