Το 1ο Trophy Meet-up για το 2024 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 17.00, στο Επιμελητήριο Καβάλας (Ομονοίας 50, Τ.Κ. 653 02). 

 

Η εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο. 

 

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Καβάλας. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 1ου Trophy Meet-up θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αφορούν την αειφόρο διαχείριση πόρων, ενέργειας και υδάτων στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα, καθώς και την ασφάλεια τροφίμων, την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και πρακτικές μείωσης απορριφθέντων τροφών. 

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας, με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν. Θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα η οποία θα διαγωνισθεί με τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στις επόμενες εκδηλώσεις για την ανάδειξη μιας νικήτριας ομάδας στο πλαίσιο των  Trophy Meet-ups για το 2024.

 

Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. Αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  

 

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Trophy Meet-up, το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας θα βρείτε εδώ.

(δελτίο Τύπου)