Πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αίτημα μας, συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματός μας στο γραφείο του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας της ΔΕ του Παραρτήματος με τον νέο Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Στη συνάντηση αυτή πέραν των συγχαρητηρίων μας επί της ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Τοψίδη, καταθέσαμε και αναλυτικό υπόμνημα προβλημάτων, θέσεων και προτάσεων του Παραρτήματος μας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και στενά οι εξαρτώμενοι από αυτόν Δευτερογενής και Τριτογενής τομείς της οικονομίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

 

Στην κουβέντα που ακολούθησε και η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, Γεωτεχνικά και Αγροτικά ζητήματα και προβλήματα.

 

Όπως για παράδειγμα το θέμα της στελέχωσης των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στα πλαίσια της ΚΑΠ, η πορεία έγκρισης και υλοποίησης των σχεδίων βελτίωσης από τους γεωργούς της ΑΜΘ, κ.α. θέματα.

 

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του μας τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και προσβλέπει σε μια συνεχή συνεργασία με τα 2 Παραρτήματα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που καλύπτουν χωροταξικά την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

 

Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. υπηρετώντας το θεσμοθετημένο ρόλο του επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και προστασίας του περιβάλλοντος, είναι πάντοτε στη διάθεση της Περιφέρειας για να προσφέρει τη συνδρομή του, έχοντας ως μέλη του όλους τους Γεωτεχνικούς επιστήμονες των Ν. Δράμας , Καβάλας και Σερρών.  

 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕ.Ε.

Ανατολικής Μακεδονίας

Ζαφείρης Μυστακίδης

 

(δελτίο Τύπου)