Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας ταξίδεψαν στην Κόρινθο και συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παράδοσης και Πολιτισμού “4η Γιορτή της Κορινθίας”.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της Λέσχης αναφέρει τα εξής:

“Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού αναδεικνύοντας την πλούσια ταυτότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

 

Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έλσα Βακιρτζή, προβάλλοντας τους τουριστικούς προορισμούς και τα προϊόντα των επιχειρήσεων της περιοχής μας.

 

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και των φορέων της Κορινθίας, απευθύνοντας τις θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση συμμετοχής μας στην υπέροχη Γιορτή Παράδοσης, για την άριστη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία!

 

Το χορευτικό συγκρότημα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας συνόδευσαν οι μουσικοί:

Ποντιακή λύρα-τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος

Νταούλια: Τάσος Κεκρίδης, Θοδωρής Αλεξιάδης

 

Θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές μας, στη χοροδιδάσκαλο και στους μουσικούς μας για την δυναμική τους παρουσία σαν γνήσιοι εκφραστές και θεματοφύλακες της Ποντιακής μας παράδοσης.

 

Μετά το πέρας των παραστάσεων ακολούθησε γλέντι με το πάντρεμα των παραδόσεων όλης της Ελλάδας με τα μουσικά τους ηχοχρώματα στον κύκλο της ενότητας και της αγάπης με την συμμετοχή χιλίων ατόμων, αφήνοντας ως παρακαταθήκη νέες εμπειρίες και δυνατές συνεργασίες, έτοιμοι να ανοίξουμε νέο κύκλο ταξιδιών!

 

Συγχαρητήρια στον Χορευτικό Όμιλο Κορινθίας και στο Δήμο Λουτρακίου! “Καλή Αντάμωση”.