Τα προβλήματα της στελέχωσης σε προσωπικό στην πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας αλλά και η αναδιάταξη του πυροσβεστικού κλιμακίου της Θάσου ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος με στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Θεόδωρος Κοσμίδης, ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Κούτρας και ο διοικητής Π.Υ. Νομού Καβάλας, Πύραρχος Αντώνιος Χρηστίδης.

 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Φαλάρας, η Καβάλα θα επωφεληθεί από τις προσλήψεις που αναμένονται να γίνουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες πυροπροστασίας την νέα  αντιπυρική περίοδο.

 

Όπως είπε αναμένονται συνολικά πάνω 900 προσλήψεις σύμφωνα με αρμόδιο υπουργείο και ο νομός Καβάλας εντάσσεται στο συγκεκριμένο σχεδιασμό.

 

Αναφορικά με την αναδιάταξη του κλιμακίου της Θάσου, υποστήριξε ότι η υπηρεσία θα μεριμνήσει για την επαρκή στελέχωση σε προσωπικό τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η τουριστική κίνηση στο νησί.