Απογοητευμένος με την απόφαση της διοίκησης Μουριάδη να αυξήσει τα δημοτικά τέλη ενώ προεκλογικά μίλαγε για μειώσεις δήλωσε στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη ο πρόεδρος Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης .

 

«Η όποια αύξηση δεν αποτελεί ευχάριστο γεγονός. Ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Τώρα μετά την ακρίβεια έχουμε την αύξηση των δημοτικών τελών.

 

Αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση καθώς δεν έγινε καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση για αύξηση των αποδοτικών τελών την προεκλογική περίοδο.

 

Ήμουνα παρών στη στην προεκλογική συνάντηση του κ. Μουριάδη - με τον οποίο ήμουνα υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές - με τους επαγγελματίες της Καβάλας. Τότε είχε τεθεί το θέμα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον για κάποιες επιχειρήσεις που δεν έχουν πολλά απορρίμματα. Είναι άδικο είχαμε πει, να υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη ανάλογα το εμβαδόν της κάθε επιχείρησης. Μας είχε πει ότι θα το δει και μας είχε υποσχεθεί ότι θα κοιτάξει να γίνουν μειώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιθέτως έγιναν αυξήσεις χωρίς καμία προειδοποίηση»,

 

είπε ο κ. Βαφείδης.

 

Αναφερόμενος στη επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία ήταν επίσης παρών ο κ. Βαφείδης είπε:

 

«Για πρώτη φορά συμβαίνει να υπάρχουν άνθρωποι της αγοράς στο δημοτικό συμβούλιο. Κι ενώ αυτό είναι πολύ θετικό γιατί οι επαγγελματίες θα έχουν τη δική τους φωνή στην διοίκηση τελικά επέλεξαν να ψηφίσουν υπέρ της αύξησης των ανταποδοτικών τελών.

 

Να σας πω την αλήθεια, ένιωσα καλά γιατί δεν βρισκόμουνα στη θέση αυτών των ανθρώπων δεν θα μπορούσα να ψηφίσω κάτι τέτοιο με όποιο κόστος. Θα προσπαθούσα να πείσω τον δήμαρχο ότι με μια τέτοια απόφαση, θα χαλάσει το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και στους φορείς της αγοράς. Θα θέλαμε να έχει γίνει μια διαβούλευση. Θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα συνείδησης. Προέρχεσαι από την αγορά έχεις κάνει αγώνα για πολλά θέματα, δεν μπορεί ξαφνικά όταν βρεθείς σε μια θέση δημοτικού συμβούλου να τα ξεχνάς όλα αυτά»