δημοτικά τέλη

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας”, Μάκης Παπαδόπουλος, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως η παράταξη του ενημερώνει τους δημότες ότι έχει ξεκινήσει από τον Δήμο Καβάλας η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες.

Η Άγγελος Βλάχος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων.

Στην απαλλαγή από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων προχωρά για τους καταστηματάρχες του Αγίου Νικολάου και της πλατείας Καπνεργάτη, για όσο διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και στις δύο περιοχές, ο Δήμος Καβάλας.

"Η Δημοτική Αρχή  αποδέχτηκε να συμπεριληφθούν πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με αναπηρία 50% και άνω, στο μέτρο της μείωσης των δημοτικών τελών 2024."

Ο Σύλλογος Τριτέκνων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, έκοψε τη βασιλόπιτα του.

«Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν, τα “καλά παιδιά”, οι “γείτονες”, τα “ξαδέλφια” και τα “αδέλφια”, χωρίς να αρθρώσουν κουβέντα, σηκώνοντας μόνο το χέρι για να πουν ΝΑΙ σε αυξήσεις φωτιά, που θα βάλουν μπουρλότο στους λογαριασμούς του ρεύματος», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, για τα νέα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας.

Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και λογαριασμούς νερού για 2 χρόνια σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής του Αγίου Νικολάου προτείνει η δημοτική παράταξη «Ο Τόπος Της Ζωής Μας».

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μειώσεις στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες είναι “φτωχή”, με πολλά “εμπόδια” και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας.

Απογοητευμένος με την απόφαση της διοίκησης Μουριάδη να αυξήσει τα δημοτικά τέλη ενώ προεκλογικά μίλαγε για μειώσεις δήλωσε στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη ο πρόεδρος Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες της Καβάλας με την απόφαση της διοίκησης Μουριάδη να αυξήσει τα δημοτικά τέλη μέχρι και 150%.

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Χαράλαμπος Χρυσανίδης, εξέδωσε ανακοίνωση για την αύξηση των δημοτικών τελών, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “η διοίκηση του κ. Μουριάδη χωρίς καμία εκτίμηση των δεδομένων, επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αύξησης των δημοτικών τελών αδιαφορώντας για τους συνδημότες μας.”

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη στέλνει το Επιμελητήτιο Καβάλας σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών.

Θέση στο ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών παίρνει ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας.

Για εξωφρενική αύξηση στα δημοτικά τέλη του Δήμου Καβάλας κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος Νέστου ενημερώνει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του, ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπ’ αριθμ.32/2021 Α.Δ.Σ.
«Έγκριση απαλλαγής, που διακόπτουν τη λειτουργία τους, λόγω Covid-19, από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού»

πολιτική  όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων  (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ) και  με τις πλάτες των δυνάμεων τους στην Τοπική

Συνεχίζεται η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για όσες επιχειρήσεις επλήγησαν ή και πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Αρχίζει από την Τετάρτη 27/1 η υποβολη αιτήσεων ή απαλλαγή τελών από τα τέλη καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. 

 

Με το «καλημέρα σας» στην αρχή της θητείας της, η σημερινή διοίκηση αύξησε κατά ⁓40% τα ανταποδοτικά καθαριότητας και φωτισμού, ένα από τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η Τοπική Διοίκηση, ανα

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης (12/11) στα προ ημερησίας θέματα ζητήθηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να γίνει γνωστό το πλάνο της διοίκησης για την βοήθεια και ενίσχυση των πολιτών, λόγω κορωνοϊού.  

 

Τη μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις ζητούν οι επαγγελματίες του νομού Καβάλας  καθώς όπως αναφέρουν ο νέος νόμος για τη δήλωση των τετραγωνικών που καταλαμβάνουν σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις τις πανδημίας θα είναι καταστροφικές για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Κομοτηνή βρέθηκε η νομική υπηρεσία του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και από τον εμπορικό σύλλογο Καβάλας η Έλσα Βακιρτζή.

Την Τρίτη 29/9 στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Καβάλας στην επιτροπή του άρθρου 152, μετά την απόρριψη της απόφασης για απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μέχρι το τέλος του 2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης. Μάρτυρες στην υπόθεση θα είναι ο πρόεδρος καφεζυθοπώλων Καβάλας Γιώργος Βαφείδης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

 

Την πλήρη απαλλαγή των εμπορικών επιχειρήσεων καθώς και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων οικονομικού έτους 2020 πρόκειται να προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης

Παρά τις διαβουλεύσεις για τις τρείς εβδομάδες μεταξύ των παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί η αύξηση των δημοτικών τελών.

 

Ούτε «Μαύρη Παρασκευή» ούτε μια από «τις λευκές νύχτες» θα είναι η 9η/12/19, που θα γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της πόλης, κυρίως όμως του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είναι η «Μαύρη Δευτέρα» που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη της τάξης του 40%

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου καλούν οι εμποροϋπάλληλοι της Καβάλας οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας, έχει ευθύνη ως κοινωνικός εταίρος και ως εκπρόσωπος της κοινωνίας, να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή έκφραση των κοινωνικών αιτημάτων και τη γόνιμη διαβούλευση με τους φορείς της δημόσιας εξουσίας. 

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, αποφάσισε ομόφωνα να σας γνωστοποιήσει τα παρακάτω:

Σελίδες