Στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου έγινε γνωστό πως οι 5 πρώτοι μαθητές της Θάσου στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024, θα βραβευθούν από τον Δήμο και θα ενισχυθούν με το ποσό των 1.000 ευρώ.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου σε ανακοίνωση της αναφέρει πως είναι θετική η κίνηση αυτή, όμως πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική ενίσχυση όλων των μαθητών.

 

 

Η ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα αναφέρει τα εξής:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 15.1.2024, ο σύμβουλός Β. Χονδρογιάννης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο 6o  θέμα « Περί βράβευσης των πέντε (5) πρώτων σε βαθμολογία υποψηφίων της Θάσου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.» ανέφερε: «Θεωρούμε θετική την κίνηση ο Δήμος Θάσου να βραβεύσει τους πρώτους μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

 

Είναι η ελάχιστη επιβράβευση για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που σε αυτήν την περίοδο, κατάφεραν να ξεπεράσουν τόσο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όσο και τους φραγμούς που δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση. 

 

Παρ’ όλα αυτά, η βράβευση και ενίσχυση με 1000 ευρώ, έχει συμβολικό χαρακτήρα. Οι λαϊκές οικογένειες, που κατάφεραν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, αλλά και την κάθε χρόνο μειωμένη κρατική χρηματοδότηση για την φοιτητική μέριμνα.  

 

Οι ταξικοί φραγμοί έχουν ως αποτέλεσμα, χιλιάδες εισακτέοι να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι ταυτόχρονα με την βράβευση των 5 πρώτων που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να ενισχύονται οικονομικά και οι μαθητές από οικονομικά ασθενείς και ευάλωτες οικογένειες. 

 

Δεν μιλάμε για συμβολική στήριξη, αλλά για ουσιαστική που θα καλύπτει μηνιαία έξοδα.”