Στον αέρα η εν κρυπτώ διαδικασία έγκρισης της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, πλησίον του οικισμού της Λεκάνης, από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων τής περιοχής. 

 

Το θέμα επαναφέρει προς συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος με επιστολή του, προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Μιχάλη Πιτιακούδη.

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «λόγω των σημαντικών επιπτώσεων που ενδέχεται να προκαλέσει στην κοινωνία της Λεκάνης Καβάλας η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου εκτάσεως 1.400 στρεμμάτων ακριβώς στα όρια του οικισμού, σας παρακαλώ να εξετάσετε την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Τονίζω ότι στις 27/12/2023, τέσσερις (4) ημέρες πριν την λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης παρασχέθηκε από την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της ΠΑΜΘ θετική γνωμοδότηση με την υπ’ αρ. 144/2023. Συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις στον οικισμό, στην κτηνοτροφία και στην ευρύτερη περιοχή προσωπικά εισηγούμαι την ανάκληση της απόφασης με νέα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας».