:Στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημάναμε στη Δήμαρχο Καβάλας – για ακόμη μία φορά – ότι εκ του ρόλου της δεν είναι σωστό να κάνει αχρείαστα και άστοχα αρνητικά σχόλια (του τύπου «ο Μαρινόπουλος χρωστάει σε όλη τη χώρα») για μία επιχείρηση που είναι σταθερή μηνιαία πηγή εσόδων με αρκετές χιλιάδες ευρώ για τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Όπως επίσης, δεν θεωρούμε σωστή την τακτική της διοίκησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να μιλάει δημόσια για τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επισημάνσεις αυτές αφορούν γενικότερα κάθε τοπική επιχείρηση και κάθε πολίτη του Δήμου, όταν μπαίνει στο στόχαστρο στελεχών της διοίκησης σαν «κακοπληρωτής».

 

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι τα προβλήματα που εμφανίζονται στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ του Δήμου από τη μια μεριά, και των πολιτών και επιχειρήσεων από την άλλη, χρειάζεται Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ».

 

ΕΧΟΥΜΕ «ΠΛΗΡΩΣΕΙ» ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ…

 

Η εξέλιξη που αφορά στη σύμπραξη «Μαρινόπουλου» - «Σκλαβενίτη» στον κλάδο του λιανικού εμπορίου δείχνει ότι η επιχείρηση προχώρησε σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που πιθανότατα θα έχουν θετικές επιπτώσεις και στις οικονομικές σχέσεις της με τον Δήμο Καβάλας, και βεβαίως δεν αντιστοιχεί στις εντυπώσεις που δημιούργησαν τα άστοχα αρνητικά σχόλια της Δημάρχου.

 

Είναι συνεπώς στοιχειώδης υποχρέωση της Δημάρχου και των στελεχών της να σκέφτονται πολύ πριν μιλήσουν και να μην υπονομεύουν οι ίδιοι τις θεσμικές σχέσεις του Δήμου με τις επιχειρήσεις, την τοπική αγορά και τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν να επιδιώκουν τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και όχι τη δημιουργία εντυπώσεων.

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος"