Στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για το νέο έτος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία της εμπορικής κίνησης στην Καβάλα.

 

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την εικόνα που συγκεντρώθηκε είναι:

 

Η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της πόλης μας παρουσίασε μια αξιοσημείωτη άνοδο την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα η οποία συνεχίστηκε με μικρότερη ένταση την εβδομάδα πριν την πρωτοχρονιά.

 

Τα είδη που είχαν την σημαντικότερη κίνηση ήταν,  κατά σειρά, τα τρόφιμα ενώ ακολούθησαν η ένδυση – υπόδηση και τα είδη δώρων – παιχνίδια.

 

Σε καμία περίπτωση η όποια αύξηση της κίνησης δεν ισοσκελίζει τις ετήσιες απώλειες τζίρου των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων.

 

Το μεγαλύτερο κομμάτι της κατανάλωσης  κατευθύνθηκε και φέτος στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

 

Η επιβάρυνση των εισοδημάτων των πολιτών από την υπερβολική φορολόγηση και από την καλπάζουσα ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης περιορίζουν ασφυκτικά την κατανάλωση  που προσδοκούμε.

 

Συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική «πληγή» στο εισόδημά μας οι χρεώσεις των τραπεζών που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

Ελπίζουμε  η εκπτωτική περίοδος που ξεκίνησε  να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μια καλύτερη εμπορική χρονιά για όλους τους συναδέλφους.

 

Το Συμβούλιο εκτιμώντας ότι έχουμε μπροστά μας μια χρονιά με πολλές υποχρεώσεις (αναβάθμιση ηλεκτρονικών συναλλαγών, πληθωρισμό κλπ.) και  ένα νέο φοροληστρικό νόμο στο εισόδημά μας, εύχεται στα μέλη του Συλλόγου και όλους τους επαγγελματίες υγεία, δύναμη και αντοχή σε αυτές τις συνθήκες.

(δελτίο Τύπου)