γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου του μακρινού 2000 και τα διακριτικά με την ονομασία “Καβάλα” αφαιρούνταν από το Boeing 737-430 (SX-BFV) της Αεροπορικής εταιρείας “Galaxy Airways” ένας σύντομος κύκλος μια φιλόδοξης προσπάθειας έκλεινε. 

 

Η εταιρεία σταματούσε τις αεροπορικές της συνδέσεις με πόλεις της Ευρώπης και κυρίως αυτές της Γερμανίας. Όλα είχαν ξεκινήσει για την “Galaxy Airways” τον Αύγουστο του 1999. 

 

Η μεγάλη επιχείρηση επεξεργασίας αλιευμάτων της Καβάλας ο “ Ξιφίας Α.Ε.” είχε ιδρύσει την αεροπορική εταιρία “Galaxy Airways”. Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε η “Galaxy” να μεταφέρει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό επιβατών με μόλις δύο αεροσκάφη τύπου Boeing 737, τα οποία είχαν τα ονόματα “Καβάλα” και “Θεσσαλονίκη” (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 1999: 140.000 επιβάτες). 

 

Ο στόχος αυτός είχε επιτευχθεί, χάρη των εξαιρετικά οικονομικών εισιτηρίων που προσέφερε από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της.

 

Η “Galaxy” εκτελούσε κυρίως δρομολόγια προς γερμανικές πόλεις από Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Πρέβεζα, όμως ξαφνικά το Σεπτέμβριο του 2000, ανακοίνωσε ότι σταματά αυτές τις πτήσεις και θα εκτελεί πλέον μόνο πτήσεις τσάρτερ. 

 

Έτσι, η “Galaxy” επέστρεψε τα δύο από τα τρία Β737 στην εταιρία ενοικίασης αεροσκαφών από την οποία τα είχε μισθώσει. 

 

Περισσότερα τον καινούργιο χρόνο με πολλή …ιστορία. 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..