Στοχευμένες δράσεις που έχουν ως στόχο την μείωση των ποσοτήτων νερού που χάνονται λόγω βλαβών έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΚ. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της κ. Νίκος Ξανθόπουλος «με δεδομένη την απώλεια νερού λόγω διαφόρων προβλημάτων που καταγράφονται στα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ και προσεγγίζει το 40%, έχουμε ξεκινήσει στοχευμένες παρεμβάσεις αντικατάστασης προβληματικών δικτύων σε διάφορα σημεία του διευρυμένου Δήμου».

 

Πρώτη παρέμβασή της ΔΕΥΑΚ λοιπόν πραγματοποιήθηκε σε τμήμα αγωγού ύδρευσις του Δημοτικού διαμερίσματος Ζυγού. Αυτήν την εβδομάδα σειρά πήρε το Δημοτικό διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα

με μια παρέμβαση η οποία πλησίασε τα 500 μέτρα και αφορούσε

αντικατάσταση παλαιού και με συχνές ζημιές αγωγού τύπου PVC. Το αμέσως επόμενο διάστημα σειρά θα πάρει η Νέα Καρβάλη όπου θα αντικατασταθεί τμήμα αγωγού προς το Ιχθυοτροφείο το οποίο επίσης δίνη πολλές και συχνές ζημιές και φυσικά απώλεια σημαντικής ποσότητας νερού

 

 

«Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΥΑΚ θα επιχειρήσει να περιορίσει την σπατάλη αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου, εξορθολογίζοντας και περιορίζοντας σταδιακά τα λειτουργικά της έξοδα. Για την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αυτές οι παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχισθούν το επόμενο διάστημα, σηματοδοτούν την νέα αντίληψη που αναπτύσσει η επιχείρηση και συνοψίζεται στη θέση, ότι δεν πρέπει να καταλήγει στη θάλασσα ούτε μία σταγόνα νερό» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

 

Προς την ίδια κατεύθυνση της συνετής χρήσης νερού, σχεδιάζεται και σχετική εκστρατεία ενημέρωσης, με σκοπό η ΔΕΥΑΚ να κάνει κοινωνούς της νέας φιλοσοφίας της και τους καταναλωτές.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ