Τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης των νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών που περιλαμβάνει 16 δήμους συνολικά προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις αρχές του 2025.

 

Θέλουν να ελέγξουν το νερό αυτός είναι ο τελικός στόχος. Θέλουν να κάνουν ένα ερμαφρόδιτο σύστημα και να δώσουν τη διαχείριση του νερού σε εργολάβους ιδιώτες, είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης.

 

“Δεν έχουν λόγο να το κάνουν αφού η ΔΕΥΑ όλης της χώρας λειτουργούν με αυτοδιαχείριση και δεν χρηματοδοτούνται από τους Δήμους”

 

Όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το σχέδιο που πάει να κάνει η κυβέρνηση με μία τεχνική υπηρεσία να ελέγχονται 3 νομοί.

 

Ακόμα και ανά νομό να γίνουν οι συγχωνεύσεις όπως ακούγεται τελευταία τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια γιατί καμία δεν έχει επαρκές προσωπικό, είπε επίσης ο κ. Χρόνης.

 

Ερωτηθείς εάν θα παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΥΑ Καβάλας και για την επόμενη θητεία, απάντησε ότι αυτή είναι η βούληση του δημάρχου, άρα παραμένει στη θέση του προέδρου.