Μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, της Καβάλας, την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου.

 

Θα συζητηθεί το πως θα αντιμετωπιστούν πιθανές έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στον Νομό Καβάλας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Την Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέματα: 

 

1. «Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024» και

 

2.«Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024».

 

Στο πλαίσιο της παραπάνω σύγκλησης του Οργάνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού. 

 

Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα πρόληψης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.”