Ο Καβαλιώτης, Ιωάννης Δαρλαγιάννης, 4ο ετής προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. και η Νεφέλη Ελένη Μπαχαράκη, 2ο ετής φοιτήτρια του ίδιου τμήματος είναι co-founders της εταιρείας Startup γεωργίας ακριβείας που ονομάζεται LUMINOUS. 

 

Η LUMINOUS έχει ως έδρα την Καβάλα.

 

Η LUMINOUS θα εκπροσωπήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στον τελικό του διαγωνισμού HackTheBusiness που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου με διοργανωτές το Corallia, το ESA BIC Greece, το Ελληνικό Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και το έργο ENTREPRENEDU. 

 

Έχουν μέντορα τον κύριο Γιώργο Μπορέτο.

 

Η LUMINOUS επαναπροσδιορίζει τον πρωτογενή τομέα και την γεωργία με μία visual πλατφόρμα AI (τεχνητής νοημοσύνης) όπου ο παραγωγός θα μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις ασθένειες των καλλιεργειών του με εξειδικευμένες λύσεις αλλά και με το μικρότερο περιβαλλοντικό και οικονομικό εφικτό αντίκτυπο.

 

Η λήψη των δεδομένων γίνεται μέσω δορυφόρων αλλά και με χρήση μετεωρολογικών και δεδομένων εδάφους.

 

Η LUMINOUS συμμετείχε με το ΔΠΘ στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε κοινό επενδυτών και εταιρειών όπως και σε διάφορα προγράμματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

 

Η εταιρεία startup έχει λάβει βοήθεια απο το Thinc Thrace incubator, κόμβο καινοτομίας που υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις ,παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών τους στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η luminous έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς όπως στο DUTH innovation challenge powered by mantisbi, αλλά έχει δηλώσει συμμετοχή και για τον ερχόμενο διαγωνισμό nbg seeds της Εθνικής τράπεζας.

 

Επίσης έχει καταφέρει να συνάψει διάφορες συνεργασίες όσον αφορά τα ερευνητικά δεδομένα αλλά και για την δημιουργία των νευρωνικών δικτύων τεχνητής νοημοσύνης.

 

(δελτίο Τύπου LUMINOUS)