Με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και  Aιγαίου, Θεόδωρο Δρίτσα η Θασιακή Ένωση Καβάλας ζητά να υπογραφεί η έναρξη των δρομολογίων Καβάλας – Θάσου του υδροπτέρυγου «ΗΛΙΔΑ ΙΙ», η οποία έχει τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ζητά επίσης τη διατήρηση των υφιστάμενων δρομολογίων με τα φέρι – μποτ  στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

 

 

       Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

        Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, με αφορμή την καθυστέρηση έναρξης δρομολογίων Καβάλας – Θάσου από το υδροπτέρυγο «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» από 11.1.2016, επιθυμεί να σας επισημάνει τα εξής:                         

   Η δρομολόγηση υδροπτέρυγου στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας – Θάσου, σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα σήμερα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Πρίνου, θα αναβαθμίσει σημαντικά τη θαλάσσια συγκοινωνία της περιοχής, με θετικότατα αποτελέσματα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.  Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την έναρξη δρομολογίων με το υδροπτέρυγο και παράλληλα να φροντίσετε για τη διατήρηση των υφιστάμενων δρομολογίων με τα φέρι – μποτ  στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Πρίνου.                  

   Η Θ.Ε.Κ. έχοντας την στήριξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών της περιοχής μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θάσου με την πρωτεύουσα του νομού.                                                                     

Για το Δ.Σ.                                                       

Ο πρόεδρος                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 Τσιλογεώργης Νικόλαος