Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος διενεργεί από Δευτέρα 20/11 έως και την Παρασκευή 24/11, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας".

 

Οι εξετάσεις γίνονται υπό την Αιγίδα του Δήμου Καβάλας και του ΙατρικούΣυλλόγου Καβάλας, σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας, τον «Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας», το Τμήμα κοινωνικής προστασίας, εποπτείας και ελέγχου ιδρυμάτων του Δήμου Καβάλας, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καβάλας και το Κ.Α.Π.Η. Δήμου Καβάλας.

 

Για το πρόγραμμα και για το πως κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού προκειμένου να εξεταστεί δωρεάν αλλά και για τα οφέλη της εξέτασης μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη η Υπεύθυνη Προγραμμάτων στον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας",Ιωάννα Λιάτσου.

 

Όπως είπε όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο 211 0122 102, 09:00 -14:00.

 

Το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος «Αξίζω να Γνωρίζω Plus», δίνει έμφαση σε άτομα άνω των 65 ετών.

 

Ο Σύλλογός έχει παράσχει από το 2016 δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίαςήπατος σε 15.000 ωφελούμενους, έχοντας επισκεφθεί 25 πόλεις και νησιά, δίνοντας έμφαση σε ακριτικές περιοχές και σε ανθρώπους με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

 

Σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους που εξετάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, ανακάλυψε ότι βρίσκεται κοντά ή ήδη σε στάδιο κίρρωσης, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα σε θεραπεία ή/και σε αλλαγή τρόπου ζωής, με τους μισούς από τους προ-κιρρωτικούς και κιρρωτικούς ασθενείς (περίπου 2.500 άνθρωποι) να είναι άνω των 60 ετών.

 

Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου.