Για την επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου και τον βρεφονηπιακό σταθμό στον Πρίνο της Θάσου μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια από την έναρξη της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου στον Πρίνο.

 

Τότε δεσμεύτηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση ενός νέου βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού στον Πρίνο.

 

Πρέπει να τονισθεί ότι ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός εξυπηρετεί τα όμορα χωριά (Ραχώνι Σωτήρος Καλλιράχη).

 

Στο βρεφονηπιακό σταθμό λειτουργεί μόνο με ένα τμήμα, παρ’όλο που οι ανάγκες υπαγορεύουν την ίδρυση και δεύτερου τμήματος καθώς και ίδρυση βρεφικού σταθμού.

 

Αν αναζητήσει κανείς το βρεφονηπιακό σταθμό στο Διαδίκτυο, θα τον εντοπίσει ως “Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Πρίνου” και αυτή θα ήταν η σωστή λειτουργία του.

 

Ωστόσο, οι ανάγκες στα χωριά αυτά (Ραχώνι Σωτήρος Καλλιράχη) είναι αυξημένες, γιατί υπάρχουν νέα ζευγάρια, εργαζόμενοι γονείς.

 

Αυτοί  αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με τη φύλαξη των παιδιών τους, γιατί οι ίδιοι ασχολούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην ελαιοσυλλογή και στον τουρισμό.

 

Θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα στη  Δημοτική Αρχή:

 

  • Θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα ανταλλαξιμότητας του συγκεκριμένου οικοπέδου ώστε να αρχίσουν οι εργασίες για ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού;

 

  • Τι προτίθεται να πράξει η Δημοτική Αρχή, ώστε να αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα της συσσώρευσης παιδιών στον παιδικό σταθμό του Πρίνου, ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό του Λιμένα, όταν υπάρχουν εκεί κενές θέσεις

 

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος