Σε αποκαλύψεις που βάζουν “φωτιά” στα ενδότερα της συντηρητικής παράταξης προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ. 

 

Συγκεκριμένα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος καταγγέλλει τον πόλεμο που έκανε η ΝΔ, με απειλές και εκβιασμούς, στους 4 δεξιούς αντάρτες που τόλμησαν να κατέβουν ανεξάρτητοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές:

 

“Δεν έχω τον χρόνο να σας πω τι υπέστησαν αυτοί οι 4 αντάρτες της ΝΔ, ο Τρεπεκλής, ο Τοψίδης, ο Αμανατίδης και ο Μουτζούρης… τι υπέστησαν οι άνθρωποί τους που τους περιέβαλλαν, οι άνθρωποι που ήταν στον συνδυασμό τους, ως περιφερειακοί σύμβουλοί… απειλές, εκβιασμούς, να τρομάξουν τους ίδιους, τις οικογένειές τους, ότι θα μετατεθούν, πράγματα απαράδεκτα…”

 

Εντωμεταξύ πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης (17/10) ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του κόντρα στον «γαλάζιο χρισμένο» Αλκιβιάδη Στεφανή.

 

«Ποτέ δεν ένιωσα τέτοια απόπειρα ευτελισμού. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ευτελίσουν έναν άνθρωπο, όμως όλες αυτές οι απόπειρες έπεσαν στο κενό, γιατί ο κόσμος έχει αισθητήριο», είπε ο κ. Μουτζούρης.

 

«Εδώ με έβγαλαν ακροδεξιό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό ήταν «μύθευμα της κυβέρνησης για να προσπαθήσει να με υποβαθμίσει».

 

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπήρξαν ακροδεξιά στοιχεία στον συνδυασμό του και χαρακτήρισε «αποτυχημένο επικοινωνιακό κόλπο» την «ιδέα» αυτήν, η οποία όμως παραδέχθηκε πως λειτούργησε προς όφελός του.

 

Ερωτηθείς για το ποιοι τον υποστήριξαν και κατάφερε να κερδίσει, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε: «Με αγαπάει ο λαός του Αιγαίου. Έναν τέτοιον άνθρωπο τον υποστηρίζουν όλοι. Άτσαλα φέρθηκε η κυβέρνηση προσπαθώντας να επιβάλλει βιαίως τον κ. Στεφανή».

 

Το μήνυμα Μουτζούρη προς το Μαξίμου για τις επόμενες εθνικές εκλογές

 

Ερωτηθείς αν είναι «ακόμα Νέα Δημοκρατία», απάντησε πως «θα δει» σε τέσσερα χρόνια. «Στις εθνικές εκλογές θα εκφραστώ», είπε σχετικά.

 

«Οι δεύτερες εκλογές έστειλαν μήνυμα που πρέπει να τα μετράμε», σημείωσε, εκτιμώντας πως, όλη η «λάσπη» για την οποία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι του «πέταξε», θα της στοιχίσει σε ψήφους στο βόρειο Αιγαίο.

 

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση, όπως οφείλει, για την απορρόφηση κονδυλίων, το ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου, αλλά και το μεταναστευτικό.

 

Ειδικά για το μεταναστευτικό, είπε πως, «εδώ και 3 μήνες ζούμε τα ίδια, από 1.500 φτάσαμε στις 6.000 μετανάστες» και προειδοποίησε πως, «θα πάμε πάλι σε νέα Μόρια», αφού η «Σάμος έχει κατακλυστεί από μετανάστες».

 

Πηγή: thefaq.gr με πληροφορίες από ieidiseis.gr