Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε,  την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, την σταδιακή παράδοση των παραγγελιών που έκανε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Η παράδοση ξεκίνησε με είδη παντοπωλείου και θα ακολουθήσει κρέας και κοτόπουλο.

 

Η Δήμαρχος Καβάλας  κα Δήμητρα Τσανάκα, μερίμνησε ώστε να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες του χριστουγεννιάτικου και πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού των δικαιούχων του. 

 

Συγκεκριμένα, θα διανεμηθούν τυρί φέτα, μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, συμπυκνωμένο γάλα, ζάχαρη, αλεύρι, σάλτσα ντομάτας, φακές, φασόλια, ελαιόλαδο. Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν κρέας μόσχου και  κοτόπουλο για τα Χριστούγεννα, ενώ για την Πρωτοχρονιά, χοιρινό κρέας και λουκάνικα.

 

Οι δικαιούχοι θα προσκληθούν τηλεφωνικά προκειμένου να παραλάβουν τα είδη.

 

Εν τω μεταξύ, έχουν ξεκινήσει ήδη ενέργειες και επαφές από το Δήμο Καβάλας για την εξασφάλιση δωρεών, ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

 

Η ανταπόκριση χορηγών είναι πολύ θετική, τόσο από επιχειρήσεις και φορείς, όσο και από συλλογικές και ιδιωτικές  πρωτοβουλίες  δημοτών. Κόντρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία,  ο κόσμος της Καβάλας δεν διστάζει να δείξει έμπρακτα την κοινωνική του ευθύνη και ευαισθησία.