Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να συνδεθεί με το φυσικό αέριο εξήγησε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ Δημήτρης Αυλωνίτης.

 

Το πρώτο βήμα είπε, είναι να γίνει η αίτηση στην πλατφόρμα της ΔΕΔΑ. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το αν η περιοχή τους είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο.

 

Στη συνέχεια γίνεται αυτοψία στο ακίνητο. Δεν είναι απαραίτητο να πάει σε κατάστημα ο ενδιαφερόμενος για να κάνει την αίτηση.

 

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περί της 400 αιτήσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 1.000 συνδέσεις, ωστόσο όπως είπε ο κ. Αυλωνίτης και περισσότερες να έρθουν η ΔΕΔΑ θα μπορέσει να τις εξυπηρετήσει. Μέχρι το τέλος του χρόνου εκτίμησε πως θα υπογραφούν περί τις 250 συμβάσεις.

 

Για να συνδεθεί κάποιος με το φυσικό αέριο θα πρέπει κάποιος να έχει κάνει τις απαραίτητες μετατροπές στο ακίνητό του, όπως στον καυστήρα.

 

Με την αίτηση και τη διαδικασία που ακολουθεί στη συνέχεια το φυσικό αέριο φτάνει μέχρι την πόρτα των αιτούντων. Από εκεί και πέρα, εξήγησε ο κ. Αυλωνίτης ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις.