Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων επελέγη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και γίνεται μέρος του δικτύου EPAS σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων επελέγη να συμμετάσχει  τη φετινή σχολική  χρονιά στο πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (EPAS) και  γίνεται μέρος της μεγάλης οικογένειας του δικτύου EPAS σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές να εμπλουτίσουν τη γνώση τους γύρω από τη λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις αξίες της ΕΕ. 

 

Απώτερος κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η εμπέδωση της έννοιας της ενεργού πολιτειότητας στους συμμετέχοντες μαθητές, αλλά και ευρύτερα – μέσω της διάχυσης των δράσεων των σχολείων – σε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας. 

 

Η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του προγράμματος, ιδιαίτερα κατά τη φετινή χρονιά που συμπίπτει με τις επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.”