Την Κυριακή (10/09), διεξήχθη το "2ο Apostolos Silas Trail Adventure”, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών στους αγώνες των 22,6 και των 5 χιλιομέτρων.

 

Οι αθλητές πέρασαν από το αισθητικό δάσος του Σταυρού, περπάτησαν πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό, την οποία διέσχισαν το 49 μ.χ. οι Απόστολοι Παύλος και Σίλας πριν την επίσκεψη τους στους Φιλίππους, και να αντίκρισαν τη μοναδική θέα τόσο της πεδιάδας των Φιλίππων, όσο και της Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Με τη συμμετοχή περίπου τετρακοσίων (400) αθλητών στους αγώνες των 22,6 και των 5 χιλιομέτρων, διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023 το 2ο Apostolos Silas Trail Adventure! 

 

Αθλητές από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αισθητικό δάσος του Σταυρού, ένα από τα δεκαεννέα (19) που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, να περπατήσουν πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό, την οποία διέσχισαν το 49 μ.χ. οι Απόστολοι Παύλος και Σίλας πριν την επίσκεψη τους στους Φιλίππους, και να αντικρίσουν τη μοναδική θέα τόσο της πεδιάδας των Φιλίππων, όσο και της Καβάλας! 

 

Οι απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων έγιναν από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνο Πεφάνη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννη Προμούσα, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτη Αγγελίδη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

 

Η μεγάλη επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης οφείλεται στη σημαντική υποστήριξη που πρόσφεραν οι χορηγοί, οι συνδιοργανωτές και οι αθλητικές ομάδες Διασωστική Ομάδα Καβάλας, Frozen Peaks, Eleftheroupoli Runners και η ομάδα του Κώστα Παρασκευά!

 

Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τους εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα και της ομάδας Mission Impossible Team και τον φωτογράφο, Τσούτσα Λάσκαρη γιατί βρίσκονται στο πλευρό του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις! 

 

Ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα για το 3o Apostolos Silas Trail Adventure (2024)...”